Izvor: BSC Happy
17.02.2023 u 16:41
0

VOJSKA SRBIJE: Redovna obuka izviđačkih jedinica u zimskim uslovima (FOTO)

Pripadnici izviđačke jedinice iz sastava Druge brigade kopnene vojske uspešno su realizovali redovnu taktičku obuku u zimskim uslovima u širem rejonu planine Goč.

Na obroncima ove planine izviđači su uvežbavali realizaciju namenskih zadataka u posebnim uslovima, kakvi ih mogu očekivati u stvarnoj situaciji na teško prohodnom terenu prekrivenom snežnim pokrivačem.

MINISTAR VESIĆ NA OBELEŽAVANJU GRADA SOMBORA: „Doneo sam odluku da se ponovo uspostavi Lučka kapetanija u Bezdanu“

U skladu sa očekivanim zadacima izviđačkih jedinica i zacrtanim ciljevima obuke, realizovan je širok spektar aktivnosti, od orijentacije i kretanja na nepoznatom terenu u dnevnim i noćnim uslovima, preko patroliranja, postavljanja zaseda i samostalne ishrane u prirodi, do izrade skloništa za boravak ljudi.

mod.gov.rs

Uvežbavana je i upotreba savremenih sredstava i sistema za osmatranje kojima su izviđačke jedinice opremljene u prethodnom periodu i čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za osmatranje, prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.

SRPSKI VATROGASCI VRATILI SE IZ TURSKE: Svečani doček sprema se u Palati Srbije

Uspešnom realizacijom obuke u zimskim uslovima, koja predstavlja samo jedan od segmenata kompleksne obuke izviđačkih jedinica, dodatno su unapređeni znanje i veštine vojnika i starešina, kao i ukupna osposobljenost ovog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter