Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 10:26
0

MINISTAR ĐERLEK PORUČIO: Pred nama je zadatak sistemskog planiranja regionalnog razvoja

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je sa direktorom Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga Stefanom Ribaćem o razvoju grada Kruševca i opština koje mu pripadaju – Trstenika, Aleksandrovca, Brusa, Varvarina i Ćićevca.

Đerlek ocenio je da Agencija pruža važan doprinos u definisanju razvojnih prioriteta u Rasinskoj oblasti, ali i u podršci privrednim društvima i preduzetnicima kroz saradnju sa relavantnim institucijama i partnerima, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je naglasio da će resorni kabinet u narednom periodu predstavljati nosioca kohezione politike, što će umnogome olakšati delovanje razvojnih agencija, međuresornu saradnju i omogućiti bolju finansijsku podršku projektima.

MINISTAR VESIĆ IZNEO JASAN STAV: „Bez razvoja građevinarstva nema rasta BDP-a“

Poručio je da je pred nama važan zadatak sistemskog planiranja regionalnog razvoja koji će doprineti ravnomernijem privrednom napretku i ekonomskoj stabilnosti države u celini.

Direktor Agencije Stefan Ribać zahvalio je ministru Đerleku na posvećenosti i naporima koje ulaže kako bi se povećala vidljivost i prepoznala važnost regionalnih agencija u razvoju ekonomija lokalnih samouprava i regiona u Srbiji.

S obzirom na to da privredu Rasinskog okruga većinski čine mala i srednja preduzeća, Ribać je naveo da Agencija deluje u cilju povećanja konkurentnosti i podrške izvoznim potencijalima domaćih proizvoda.

MINISTARKA ĐEDOVIĆ SA AMBASADOROM FINSKE: „Sigurnost snabdevanja i dostupnost energije su najviši ciljevi“

Takođe, kroz projektno delovanje, kako je objasnio, Agencija obezbeđuje i značajna sredstva za obnovu i opremanje, škola, vrtića i domova zdravlja u Rasinskom okrugu.

On je naveo da su u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA uspešno završeni projekti radne inkluzija osoba sa invaliditetom i sanacije i adaptacije Narodne kuhinje u Varvarinu.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti i oblasti u kojima bi saradnja sa ovom agencijom omogućila brži ekonomski napredak i bolje pozicionirala ovaj okrug na lestvici razvijenijih delova naše zemlje, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter