Izvor: RHMZ
29.08.2023 u 18:57
0

NA SNAZI NOVO UPOZORENJE RHMZ: Niš pogodio novi talas nevremena, led tukao satima (VIDEO)

Oluja sa grmljavinom se premešta na sevristok zemlje. Prema poslednjem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u naredna dva sata očekuje se oblačnost praćena grmljavinom na području Pomoravskog okruga, u okolinu Rekovca i Paraćina, koja će se kretati na severoistok zemlje

U naredna dva sata jaka konvektivna oblačnost na području Pomoravskog okruga, u okolini Rekovca i Paraćina, premešta se na severoistok, uslovljavajući

rhmz /prinscreen

intenzivne pljuskove sa grmljavinom, veliku količinu padavina (od 10 do 20 milimetara) za kratko vreme, jak i olujni vetar, a lokalni i pojavu sugradice i grada – navodi se u saopštenju RHMZ-a.

STIŽU PRVI SNIMCI NEVREMENA U SRBIJI: Ulice se zabelele od grada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U glavnom gradu kiša praćena grmljavinom

Na području Beograda očekuje se da će u pojedinim delovima grada padati kiša, ali i pljuskovi i grmljavina, navodi se u meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ-a, u toku popodneva će u celoj Srbiji biti nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod tokom celog dana je izdavao meteorološka upozorenja na kišu u grmljavinu za različite delove Srbije. Još jutros su upozorili da će za kratko vreme će pasti od 10 do 20 mm padavina, a upozorenja su se odnosila prvobitno na Banat i istočnu Srbiju, zatim i na zapadnu i jugozapadnu.

Grad veličine oraha u Kraljevu

Grad veličine oraha pogodio je danas predeo između Kraljeva i Mrčajevaca, i to najviše u selu Tavnik i Lađevcima. Nevreme je trajalo petnaestak minuta, ali dovoljno da zabeli grad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

– Prvi udar je bio jeziv. Počeo je da pada krupan grad, veličine oraha. Čuli smo kako pucaju pojedini crepovi. Da nismo imali mreže na prozorima, popucala bi i stakla. Srećom auto mi je u garaži, pa je ostao čitav. Ne znam kako je u ostatku sela – rekao je Ivan iz Lađevaca.

Velika plana pod vodom

Jak grad i pljusak pogodio je Šumadiju, kao i centralne i zapadne delove Srbije.

Nevreme se potom spustilo do Šapca i Niša, kao i Velike Plane. Gde je olujni vetar nosi sve pred sobom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Slična situacija bila je i u Mačvi u Šapcu su automboli bili zaustavljeni pod naletom vode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter