Izvor:
19.12.2016 u 15:18
0

Napad na poznato turističko mesto: Ubijeno deset osoba, najmanje 27 povređeno!

Jordanske bezbednosne snage saopštile su da su ubijena četvorica napadača na jugu Jordana, nakon što su oni u Karaku ubili 10 osoba, dok je najmanje 27 povređeno.

Bezbednosne snage su navele da je tim završena operacija protiv tih "terorista odmetnika" u Karaku, 120 kilometara od Amana, turističkoj destinaciji poznatoj po jednoj od najvećih tvrđava iz perioda krstaških ratova u regionu, prenosi Rojters.

Oni su dodali i da je zapljenjeno oružje, velika količina eksploziva i samoubilački pojasi.

U napadu je ubijeno sedam policajaca, dva civila i jedna kanadska državljanka.

Prvi napad se desio kada je policijska partola došla da proveri požar koji je izbio u jednoj kući u Karaku, kada su muškarci koji su se nalazili u kući pucali na policajce i jednog ranili, a zatim su pobegli automobilom.

Kako se navodi, drugi napad se desio kada su naoružani napadači napali drugu patrolu policije bez povoda, dok su istovremeno napadači koji su se sakrili u tvrđavi otvorili su vatru na policijsku stanicu i tom prilikom ranili nekoliko policajaca i prolaznika, navodi AFP pozivajući se na jordansku novinsku agenciju Petra.

Bezbednosni izvori su naveli i da je nekoliko ljudi zarobljeno na nižem spratu tvrđave, kada su se napadači tamo sklonili, ali su demantovali navode medija da su uzeti kao taoci.

Jordanski odbor za turizam opisao je tvrđavu u Karaku, koja datira iz 12. veka i koja je izdržala mnoge opsade, kao "lavirint kamenih svodova i beskonačnih prolaza".

Nije potpuno jasno ko stoji iza pucnjave, ali Jordan je u prošlosti više puta bio meta islamista.

Jordan je glavni član koalicije okupljene oko SAD u borbi protiv takozvane Islamske države u susednoj Siriji.

Tanjug
Foto: You Tube Printscreen/CCTV News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter