Izvor: Tanjug
25.08.2020 u 18:35
0

NEMAČKI MINISTAR: Bez Srbije nema Zapadnog Balkana, ona je MOTOR SVEGA!

Nemački ministar za privredu i energetiku Peter Altmajer izjavio je danas, nakon video-konferencije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je administrativno partnerstvo, koje je dogovoreno između njegovog ministarstva i Kabineta predsednika Srbije, još jedan važan korak u Berlinskom procesu, saopštilo je resorno nemačko ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ

NOVI PRORAČUNI PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada prestaje korona! (GALERIJA)

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA! Lepotan sa manekenske piste postao monah (GALERIJA)

DEČAK U KRITIČNOM STANJU: Teška borba za život mališana koji je sa majkom pao sa 6. sprata!

UPOZORENJE! Ako vidite ovaj par pozovite odmah policiju! (FOTO)

– Zajedno radimo na održivim strukturama u cilju ekonomske saradnje, jer su one sada važnije nego ikada, posebno u vreme krize korona virusa – rekao je Altmajer.

Kako se dodaje u saopštenju nemačkog Ministarstva za privredu i energetiku, Altmajer je ocenio da je Srbija važan motor za regionalnu ekonomsku oblast Zapadnog Balkana.

On je dodao da su se ekonomski odnosi Srbije i Nemačke razvijali dinamično i pre izbijanja globalne pandemije korona virusa.

Kako je naveo, pre krize, bilateralna trgovinska razmena se udvostručila i dostigla maksimum od više od pet milijardi evra u 2019. godini.

Altmajer je dodao da su nemačke kompanije poslednjih godina u Srbiji investirale više od 2,53 milijarde evra i da spadaju među vodeće investitore u Srbiji.

OVO MORATE ZNATI

MAROVIĆ: Crna Gora je nemoguća bez Mitropolije! Đukanović je protiv nje iz IDEOLOŠKIH RAZLOGA!

TRAMP PORUČUJE: Sve je na stolu pa i Republika Srpska

KREMLJ U ŠOKU: Nije nam jasno kako su Nemci došli do rezultata o trovanju!

TIRANA U CRVENO-BELOM Pogledajte kafić posvećen Crvenoj zvezdi (GALERIJA)

Ocenio je i da je administrativno partnerstvo, pored drugih inicijativa ovog ministarstva za Zapadni Balkan, važan instrument u okviru Berlinskog procesa.

Kako je naveo, takve inicijative uključuju bilateralna administrativna partnerstva tog ministarstva sa Crnom Gorom, Prištinom i Severnom Makedonijom, kao i druge nadregionalne inicijative, kao što su dobavljačka inicijativa za Zapadni Balkan, digitalni samit Zapadnog Balkana i dualno obrazovanje.

Ministarstvo je u saopštenju potvrdilo da su Altmajer i Vučić dogovorili danas da uspostave administrativno partnerstvo između Kabineta predsednika Srbije i Saveznog ministarstva za privredu i energetiku Nemačke u cilju unapređenja zajedničkih oblasti saradnje.

Kako se dodaje, ovo partnerstvo obuhvata jačanje lanaca snabdevanja i dodatno povezivanje Srbije sa unutrašnjim tržištem Evropske unije, kao i održiva ulaganja u jačanje razvoja strategije industrijske politike Srbije u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter