Izvor:
04.12.2016 u 22:01
0

NEVEROVATNO: U Kini nađeno čak 25 miliona ,,nestalih“ beba!

Naučnici smatraju da je u Kini nestalo izmedu 30 i 60 miliona devojcica, navodno pobačenih ili ubijenih odmah po rođenju, zbog državne politike "jedna porodica – jedno dete" i narodnih običaja da treba imati sina.

Ipak, istraživači iz SAD i Kine misle da su pronašli i većinu tih devojčica, pa pretpostavljaju da mnoge porodice rođenje devojčica nisu ni prijavile.

Džon Kenedi sa Univerziteta u Kanzasu kaže da se smatra da nedostaje 30 miliona devojčica u populaciji Kine, prenosi portal Index.hr.

– To je veličina Kalifornije, a one su samo nestale. Većina koristi demografsko objašnjenje da kaže da su abortus i ubistvo dece razlozi što se ona ne pojavljuju u popisima stanovništva. Mi smatramo da postoji političko objašnjenje – rekao je Kenedi.

Istraživački tim je do ovakvih otkrića došao posle razgovora sa lokalcima u provinciji Šansi, a jedna od njih je imao dve devojčice i sina, a prema mlađoj kćerki se odnosio kao prema nepostojećoj. Tu je postojao i princip da, ako je prvo dete žensko, onda porodica može da ima i drugo dete.

Nakon što su ovu praksu potvrdili i drugi njihovi sagovornici, istraživači su uporedili brojku dece rođene 1990. sa brojkom 20-godišnjih Kineza u 2010. godini. Otkrili su "višak" od četiri miliona ljudi, te da je čak milion žena više nego muškaraca.

– Ako obuhvatimo razdoblje od 25 godina, moguće je da ukupno 25 miliona žena nisu u statistici rođenih – rekao je Kenedi.

Tanjug
Foto: Twitter/profdrBNikolic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter