Izvor:
17.05.2017 u 21:26
0

NIKOLA PILIĆ ZA HAPPYTV.RS: Novak će teško do prvog mesta, Agasi je najbolje rešenje za trenera!

Bivši teniser a sada veliki trener Nikola Pilić, kroz čiju su akademiju prošla najveća svetska imena tenisa, pa i sam Novak Đoković, prokomentarisao je za Happytv.rs najnovija dešavanja.

Pilić je pričao o Marejevom ispadanju iz Rima u drugom kolu, Novakovoj lošoj formi i mogućnosti da on do kraja godine uprkos tome postane ponovo broj jedan, Nadalovom velikom naletu i novim pravilima koja treba da se uvedu u tenisu.

Endi Marej je ispao u drugom kolu u Rimu. Kako komentarišete ovu njegovu lošu igru, i može li novak to da iskoristi, osvoji Rim, smanji prednost na 2 500 poena, i do kraja godine ponovo postane broj jedan?

Endi Marej je igrao jako loše u Madridu. Evo ovde u Rimu je izgubio od dobrog igrača, Novak na način koji igra i na način na koji je juče igrao, još nije došao do šeste brzine, nije to njegova igra, mučio se u Madridu, evo juče je nekako igrao, ali to nije Novak u smislu da bi branio Rolan Garos, mora bolje igrati. On ima 2 000 poena samo na Rolan Garosu. Uzet površinski da bi on to mogao, on mora prvo da odbrani 2 500 poena u Rolan Garosu, može to, ali jako teško. Sigurno je da može ako Marej nastavi ovako da igra, ali ima još mnogo poena do kraja godine i da se osvoji i da se izgubi.

Šta po vama utiče na krizu u Novakovoj igri, a evo sada i u Marejevoj?

Ne znam za Mareja, ali za Đokovića znam. On je pod broj jedan uzimao velike pauze, a osim toga dogodilo mu se to da je čitav svoj tim otpustio, i sada mu tamo sedi njegov brat Marko. Siugrno da mora sve štimati od njega pa na dalje da bi on bio broj jedan na svetu.

U medijima se najviše pominje da bi Đokovićev novi trener mogao biti ili Andre Agasi ili Goran Ivanišević?

Ne verujem da bi Goran Ivanišević bio njegov trener, može se dogoditi, ali ja ne verujem. Ako bi pristao Agasi, to bi bilo na određene sedmice, to je čovek koji ima porodicu i ne može on čitavu godinu putovat. To su čiste špekulacije sa strane medija ko će njemu bit trener. Ni Agasi ni Ivanišević ništa nisu reklu. Novak u svakom slučaju traži nekog ko ima veliko ime da bi ta njegova loža imala težinu.

Ko je po vama najbolji za njega u ovom trenutku?

Agasi bi bio sigurno dobar ako bi rekao da će biti 14 turnira sa njim, ali ako kaže da bi mogao biti samo četiri ili pet turnira, nisam siguran da bi to bila najbolja solucija.

Kako komentarišete uvođenje novih pravila u tenis?

Oni su budale. Budale su što su promenili u Dejvis kupu i budale su što razmišljaju o tome, jer ih nagovaraju neki koji razmišljaju o televiziji i novcu a ne o sportu.

Novak po vama teško može do prvog mesta ove sezone?

Vrlo teško ali može. On gubi jako puno poena na Rolan Garosu, ali posle toga nema puno da brani, sve do US Opena nije dobro igrao. 2016 – ta godina se nikada neće ponoviti.Teoretski može ali dosta teško, ne zaboravite da Nadal nije izgubio meč, i on ide napred. Pogotovo što je Novak u lošoj formi. I Nadal može vrlo lako do prvog mesta ponovo. Sva trojica osim Federera imaju podjednake šanse.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter