Izvor:
06.09.2016 u 14:01
0

NIŠTA OD SASTANKA: Predsednik Filipina Baraka Obamu nazvao „KU*KINIM SINOM“!

Američki predsednik Barak Obama neće se sastati sa predsednikom Filipina Rodrigom Duterteom na skupu Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), saopštila je u ponedeljak Bela kuća. Sastanak dvojice državnika je trebalo da se održi sutra na marginama samita ASEAN-a u Laosu, prenela je agencija AP.

Duterte je poslednjih nedelja izložen oštroj kritici svetske javnosti, pošto je od početka njegovog mandata krajem maja na Filipinima ubijeno više od 2.000 navodnih dilera droge i narkomana, a Obama je planirao da na tu temu razgovara sa njim.

Duterte je, međutim, u ponedeljak izjavio da Obama ne treba da se bavi pitanjem masovnih ubistava narko dilera pod njegovom komandom, ili će mu reći da je "ku*kin sin" i psovaće ga na samitu u Laosu.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Ned Prajs je rekao da će se Obama, umesto sa Duterteom, sastati sa predsednicom Južne Koreje Park Geun-hje.

Duterte je dana izrazio kajanje zbog bujice reči koje je izgovorio protiv američkog predsednika Baraka Obame pri čemu ga je nazvao "ku*kinim sinom", javlja AFP.

Iako je naposredan uzrok bio moj žestok komentar na pojedina novinarska pitanja koja su iznela na videlo našu zabrinutost i uznemirenost, žalimo što je to iskazano kroz lični napad na predsednika SAD – saopštio je danas Duterte.

Tanjug
Foto: Twitter/ABSCBNNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter