Izvor: Telegraf
17.01.2022 u 08:29
0

OGROMNI REDOVI ISPRED KOVID AMBULANTI: Među hospitalizovanima dominiraju nevakcinisani

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.436.395 osoba, a zabeležen je 13.071 smrtni slučaj, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. U Srbiji 2.436 hospitalizovanih pacijenata.

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 2.436 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 99 osoba.

Pogoršava se epidemijska situacija u Srbiji. Virus je, prema poslednjem preseku, potvrđen kod još 11.248 ljudi, a testirane su 25.323 osobe. Od posledica zaraze preminulo je još 26 osoba.

Direktor KCS-a profesor Milika Ašanin rekao je da je situacija teška i da se značajno povećao broj pacijenata u prijemno-trijažnoj ambulanti Infektivne klinike.

– Među hospitalizovanim pacijentima dominiraju nevakcinisani, ima dosta mlađih ljudi, ali moram da kažem da nije mali broj onih koji su prebolovali, pa čak i onih koji su vakcinisani – istakao je Ašanin, koji je napomenuo da se broj hospitalizovanih polako povećava, ali ne i broj pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je u okviru Kovaks programa, u mnoge siromašne zemlje, koji podržavaju UN, do sada isporučeno milijardu doza vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter