Izvor:
04.04.2017 u 13:54
0

OSUMNJIČENI ZA NAPAD DRŽAVLJANIN RUSIJE ROĐEN U KIRGISTANU: Ima 23 godine, bombu uneo u rancu!

Za eksploziju u metrou u Sankt Peterburgu odgovoran je državljanin Rusije poreklom iz Centralne Azije, izjavio je danas visoki kazahstanski bezbednosni zvaničnik Nurgali Bilisbekov, dodajući da osumnjičeni nije iz Kazahstana.

On je rekao da kazahstanski Nacionalni bezbednosni komitet tesno sarađuje sa ruskim bezbednosnim službama i razmenjuje informacije o istrazi, preneo je Rojters.

Ruska agencija Interfaks prenela je, pozivajući se na kirgistanske bezbednosnu službu, da je osumnjičeni za eksploziju najverovatnije ruski državljanin rođen u Kirgistanu.

Mediji su ranije preneli da je za eksploziju u Sankt Peterburgu u kojoj je poginulo 11 osoba, a povređeno je 45 ljudi, odgovoran bombaš samoubica poreklom iz Centralne Azije koji je eksplozivnu napravu uneo u metro u rancu.

Vlasti su ustanovile identitet osumnjičenog za napad u metrou u Sankt Peterburgu, kada je između dve stanice, najverovatnije u tunelu, došlo do eksplozije, rekao je izvor Interfaksa upućen u preliminarne podatke istrage.

U skladu sa informacijama, eksplozivnu napravu aktivirao je terorista-samoubica. Prema preliminarnim podacima, to je 23-godišnji muškarac iz srednje Azije – rekao je taj izvor.

Kako se precizira, on je eksplozivnu napravu u metro uneo u rancu.

Izvor: Tanjug/Telegraf
Foto: Twitter/trusy_gebbelsa, Printscreen/sputniknews.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter