Izvor: Informer
05.06.2020 u 11:54
0

OTKRIVENO: Evo kolika je bila TARIFA uhapšenog doktora Maksića!

Pukovnik doktor Ðoko Maksić (61), nacelnik Odeljenja nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je od tri pacijenta uzeo mito od po 100 evra.

Za krivično delo primanje mita zakonom je propisana kazna zatvora u rasponu od dve do 12 godina

Maksic se u sredu u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, pa mu je nakon toga sud odredio pritvor do 30 dana, i to zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke.

Uslovne kazne

Istovremeno, trojica pacijenata su priznali da su doktoru dali mito od po 100 evra i zaključili sporazum sa Tužilaštvom na uslovne kazne.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas u ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

VREMENSKA PROGNOZA ZA 5.JUN: Promenljivo oblačno, toplo, mogući pljuskovi!

NA SASLUŠANJU O POLITIČARU PEDOFILU: Igor Jurić danas daje iskaz pred Višim javnim tužilaštvom!

SKANDAL! SRAMNIJE NE MOŽE: Satanizuju Njegoša, dobijaju pare i pohvale, a Srbe ugnjetavaju

ZVICERU ONI DOŠLI GLAVE! OCINKARILI GA SARADNICI: Otkriveno zašto se kavčanin krio u Ukrajini i kako su ga neprijatelji pronašli

– Osumnjičeni Maksić se tereti da je uzimao od pacijenata po 100 evra za lekarske preglede, što nije smeo da radi. To su ti pacijenti i priznali na saslušanju u Tužilaštvu i sa njima je zatim sklopljen sporazum o priznanju krivice. Predloženo je da se oni osude uslovno, o čemu tek treba da se izjasni Viši sud. Istraga se nastavlja, jer se sumnja da oštecenih ima više – potvrdila je Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

Uhapšeni načelnik Nefrologije na VMA je, inace, čovek impozantne biografije, koji u stručnim krugovima uživa veliku reputaciju. Rođen je 1958. godine u Šapcu, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1982. godine sa prosecnom ocenom višom od devet, a specijalizaciju iz interne medicine 1988. godine na VMA, takode sa odličnim uspehom.

Veliki stručnjak 

Doktorsku disertaciju odbranio je 1996. godine na VMA, za docenta je biran sledece godine, a nastavno-naučno zvanje vanrednog profesora interne medicine dobio je januara 2003. godine. Do sada je objavio preko 150 radova u domacim i inostranim casopisima, pet radova štampani su kao poglavlja u domacim knjigama…

Kopredsednik je ekspertske grupe za peritoneumsku dijalizu. Stručno se usavršavao u Nemačkoj, Kanadi i Americi… Govori engleski jezik, oženjen je i otac je dvoje dece. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter