Izvor: Happy BSC
06.11.2021 u 14:50
0

OVAKO JE MUAMER ZUKORLIĆ GOVORIO ZA HAPPY TV: „Nematerijalne vrednosti su u tome što donose pravu sreću i smisao života“ (VIDEO)

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je u 51 godini.

Prema nezvaničnim informacijama, muftija je preminuo zbog komplikacija sa trombom.

Čim je osnovan Mešihat Islamske zajednice Sandžaka 1993. godine Muamer Zukorlić je izabran za muftiju, a reizabran na izborima 1998. i 2003. godine. Izabran je za predsednika i glavnog muftiju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji 27. marta 2007. godine.

Na ovu funkciju je ponovo izabran na izborima u julu 2008. godine. Član je Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Bio je osnivač i prvi glavni i odgovorni urednik Glasa islama koje se smatra zvaničnim glasilom Islamske zajednice u Srbiji. Muamer je jedan od inicijatora osnivanja Izdavačke kuće El Kelimeh i mekteba za predškolski i školski uzrast. Osnivač je i prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i prvi dekan Fakulteta za Islamske studije.

PROČITAJTE JOŠ: EMISIJA „NA PRAVOM MESTU“ OTKRIVA: Specijalni rat se vodi informacijama i dezinformacijama u pokušaju državnog udara!

Muamer Zukorlić, gostovao je na Happy TV  u emisiji „NA PRAVOM MESTU“ . 

OVAKO JE GOVORIO O TRENUTNOJ SITUACIJI U ZEMLJI I REGIONU , ALI I DUHOVNIM VREDNOSTIMA 

“ Nematerijalne vrednosti su u tome što donose pravu sreću i smisao života. Mi bi kao društvo trebali graditi državu na taj način.“

Zukorlić je u svom poslednjem gostovanju na televiziji Happy govorio i o stanju države i uticaju podzemlja na stvaranje paralelnih državnih struktura. Takođe, Zukorlić je govorio i o načinima na koje se država može obračunati sa delovanjem kriminalnih struktura u okviru institucija.

Govoreći o „ozdravljenju“ države, Zukorlić je istakao da jedna zemlja mora da se obračuna sa korumpiranim elementima, kako bi se odbranila od zlonamernog uticaja stranih faktora koji se koriste korumpiranim strukturama kako bi sproveli svoje interese.

Država, po Zukorlićevim rečima, mora da nađe meru između utopije koja je neostvariva i „orvelijanskog“ modela državnog ustrojenja u kom vlada radikalno uskraćivanje slobode. 

– Moramo se zapitati ko dopušta da se neko iz kriminalnog miljea probije do vrha. Nažalost, imamo kriminalne grupe koje nam guše državni aparat postavljanjem svojim kadrova. – zaključio je Zukorlić u svom poslednjem gostovanju na televiziji Happy. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter