Izvor: Tanjug
30.11.2020 u 14:29
0

Ove godine 22 ubijene žene u partnerskom nasilju (VIDEO)

U Srbiji su od početka ove godine u partnerskom nasilju život izgubile 22 žene, kaže potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i poziva sve žene i devojčice koje trpe nasilje da to i prijave.

-Prijavite nasilje, niste same- poručila je Mihajlović ženama i devojčicama izloženim nasilju.

OVO MORATE ZNATI

HAOS! TUČA U KOVID AMBULANTI U VALJEVU: PESNICOM POLOMIO NOS vođi tima za testiranje na korona virus

Kandidat SL Milan Radojević pobedio u Severnoj Mitrovici!

DAĆIĆ: Oštra osuda politizacije pandemije!

HOROR U NIŠU: Starica (81) nađena mrtva u dvorištu

NOĆ U BEOGRADU: Lakše povredjen muškarac u udesu u Novom Beogradu

STRAVIČNO U KRALJEVU: Evo šta je policija zatekla u kući nakon što je Dobrivoje otišao u bolnicu i rekao da je popio sonu kiselinu

Ona je pozvala i one koji znaju da se nasilje nad ženama i devojčicama dešava da ga prijave. Navela je da je jedini način da se izborimo protiv nasilja nad ženama i devojčicama da svako od nas da svoj doprinos.

Mihajlović je rekla da je u prethodnih 10 godina u Srbiji u partnerskom nasilju ubijeno više od 320 žena i upozorila da je, statistički gledano, prosečno na svakih 10 ili 12 dana po jedna žena gubila život.

SVE O KORONI

KORONA U VOJVODINI: Registrovano 1.317 novih slučajeva!

PREMINULA HRABRA MEDICINSKA SESTRA: Izgubila bitku sa koronom

DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni!

UZBUNA ZBOG KORONE: Zabranjuju se proslave i časovi muzike!

VAŽI OD DANAS: Za starije osnovce i srednjoškolce počinje nastava onlajn!

Posle sastanka o pokretanju nove faze projekta „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama“ sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom i direktorkom UNDP u Srbiji Fransin Pikap, Mihajlović je rekla da je samo kroz taj projekat prethodnih 10 godina uloženo 4,4 miliona evra. Ona kaže da se na sastanku razgovaralo o nastavku rada švedske vlade i UNDP-a na tom zajedinčkom projektu.

Navela je da je jedna studija u Srbiji pokazala da svaki četvrti mladić smatra da je normalno udariti šamar partnerki i najavila da će se mnogo više razgovarati sa mladim ljudima kako bi skrenula paznzja o tome da takvo ponašanje nije dozvoljeno.

SVE O SPORTU

HAOS! CRNO-BELI OPLELI PO ZVEZDI: Da nije smešno, bilo bi tužno! (VIDEO)

ARGENTINAC NA KVADRAT: Mesi dao isti gol kao maradona

ŠVAJCARAC ZABRINUO LJUBITELJE BELOG SPORTA: Ni Federer duboko u sebi ne zna kako će izgledati povratak

Smatra da o nasilju nad ženama treba stalno govoriti, a ne samo kada se dogodi neki nemio događaj, te da treba činiti sve da se ono spreči.

– Ne želim da se tešim da je svuda tako u svetu, nego da učinimo sve što možemo da se borimo protiv nasilja – naglasila je Mihajlović.

Navela je da su važne procene rizika i rad sa počiniocima nasilja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter