Izvor:
02.01.2018 u 04:13
0

Pens, ipak, ne odustaje od posete Izraelu!

Kancelarija američkog potpredsenika Majkla Pensa saopštila je danas da on i dalje planira ovog meseca da poseti Izrael.

Kancelarija američkog potpredsednika se oglasila nakon što je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je, po svemu sudeći, očekivana poseta Pensa ponovo odložena.

Portparol izraelskog ministarstva Emanuel Našano je, naime, rekao da je ta poseta bila očekivana u nedelji od 14. januara, ali da se ne nalazi u rasporedu ministarstva za ovaj mesec.

"Ta poseta nije uključena u plan poseta visokih zvaničnika u januaru", rekao je Našon.

On, međutim, nije izneo razlog za odlaganje posete, ali je naveo da je još uvek moguće da Pens odluči da dođe.

Nešto kasnije, iz Pensove kancelarije je saopšteno da će poseta biti realizovana kasnije ovog meseca "kao što je ranije rečeno".

Navedeno je da Pens namerava da poseti i Egipat, preneo je AP.

Pens je trebalo prošlog meseca da poseti Izrael, ali je u poslednjem trenutku otkazao put, najavivši da će doći u januaru.

Zvaničan razlog za odlaganje posete bilo je glasanje u Senatu o porezima, navodi AP, dodajući da su u to vreme organizovani i protesti zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter