Izvor: HAPPYBSC
09.01.2024 u 13:18
0

PO NALOGU PREDSEDNIKA AP VOJVODINA: Počela evakuacija zarobljenih životinja sa Krčedinske ade

Evakuacija životinja koje su danima bile zarobljene na Krčedinskoj adi na Dunavu je počela.

Stoka i konji koji su dosad bili na adi, uteruju se na skelu „Vojvodinašuma“.

PORAST DECE SA MARGINE DRUŠTVA: Na obe lokacije Svratišta za decu Beograda


Prethodno je na ovu lokaciju pristigla i Vojska, ali njihova skela nije imala ogradu, te životinje nisu mogle da budu bezbedno prenete na drugu stranu, zbog čega se na evakuaciju čekalo satima.

Na licu mesta nalazi se i stočar Milenko Plavšić, koji je danima unazad tražio pomoć i upozoravao da će njegovi konji i goveda uginuti, ukoliko se ne izmeste sa Krčedinske ade.

„Mnogi ljudi su došli. Ne znam odakle su, ali zvali su da mi pomognu“, rekao je Plavšić.

On se zahvalio svima koji su došli i koji mu pomažu da spasi životinje.

Kako kaže, one su dosad, od 15. decembra izgubile svaka po 50 kilograma, jer nemaju hranu.

„Ja imam objekte velike, imam hrane da nahranim moje životnje, ja nisam čovek koji nema. Mene samo silaža i slama košta 9.500 evra. Ja sam imao sve posejano“, rekao je Plavšić.

Podsećamo, Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je izdao nalog Javnom preduzeću „Vojvodinašume“ da danas tokom dana evakuišu životinje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter