Izvor: Tanjug
16.06.2020 u 10:46
0

Pokrenuta aplikacija „Info za sve“ za osobe sa invaliditetom

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas, povodom pokretanja aplikacije „Info za sve“, namenjene osobama sa invaliditetom, da se radi o inovativnom servisu od ogromnog značaja za uključivanje tih osoba u ravnopravan život.

Radojičić je to kazao prisustvujući predstavljanju rezultata projekta „Uspostavljanje međuopštinske saradnje u cilju osnivanja servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji“, između gradova Beograda i Novog Sada i beogradskih opština Vračar i Savski venac, u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda.

OVO MORATE PROČITATI

DR STEVANOVIĆ U „ĆIRILICI“ OTKRIO TAJNE KORONE: Ovo je najvažniji simptom kod asimptomatskih slučajeva!

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U „ĆIRILICI“ O RADU VLADE I IZBORIMA: Ovo više nije ista zemlja!

RITUALNO SAMOUBISTVO Psihijatri: Violeta je dva puta zarila nož u srce i time je poslala jasnu poruku

SNAŽNO NEVREME U TRSTENIKU Bujice nosile automobile, voda prodrla u kuće (VIDEO)

DANAS SE OČEKUJE GARANCIJA GRČKE DA ĆE SRBIMA BITI DOZVOLJEN ULAZAK

Predstavljena aplikacija „Info za sve“, kao i SOS poziv za gluvoneme osobe ima za cilj podizanje nivoa njihove socijalne uključenosti.

Radojičić je naveo da je svakome u različitom segmentu, i u različitom trenutku, potrebna pomoć.

„Događaj je važan iz više razloga, pre svega da ljudima sa invaliditetom, slepima i gluvima, pomognemo i omogućimo da dođu do servisnih informacija, a znamo koliko je značajna prava informacija. Drugo, uspostavljena je saradnja između Novog Sada i Beograda, a takođe postoji i međuopštinska saradnja jer su Vračar i Savski Venac uključeni u ovaj koncept“, istakao je gradonačelnik.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI

SVET NA IVICI NOVOG RATA! Dignuta u vazduh kancelarija za vezu!

ZARAĐUJU NA GRBAČI NARODA Estrada digla cene posle korone

RECEPTI NAŠIH BAKA: ZLATIBORSKI UŠTIPCI, uz stari sir ili dobro društvo!

REČI KOJE SU POGODILE BALKAN U SRCE: ĐOKOVIĆU, OPROSTI!

On je dodao kako veruje da će model servisa i aplikacije preuzeti i ostale beogradske opštine kako bi pomogli ljudima sa invaliditetom.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković ukazao je na značaj dobre saradnje između opštine i Gradske organizacije gluvih, istakavši da je prvo mesto koje je posetio u svojstvu predsednika opštine bilo upravo to.

„Sva opštinska administracija je u ovo uključena i imamo dugu tradiciju saradnje sa Gradskom organizacijom gluvih. Važno je da oni uključe u sve sfere života i budu ravnopravni članovi zajednice“, naveo je Nedeljković.

Događaju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter