Izvor: Tanjug
22.11.2020 u 07:29
0

POMPEO: Irinej bio inspirativni vođa, poštovan i cenjen

 Američki državni sekretar Majkl Pompeo uputio je saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

„Svetom Arhijerejskom Sinodu u ime američkog naroda izražavam najdublje saučešće povodom upokojenja njegove svetosti, arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog Irineja“, navodi se u poruci Pompea koju je na Tviteru sinoć objavila američka ambasada u Srbiji.

Pompeo je dodao da je patrijarh Irinej bio inspirativni vođa, poštovan i cenjen i izvan Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve.

UPOKOJEN SRPSKI PATRIJARH

DAČIĆ NA HAPPY TV: Odlazak Irineja je veliki gubitak za nas, patrijarh je doprineo jačanju i stabilizaciji SPC (VIDEO)

KRIVOKAPIĆ U BEOGRADU: Odao počast preminulom patrijarhu Irineju (FOTO)

Pompeo uputio saučešće SPC povodom smrti patrijarha Irineja

ISP: Irinej bio odan pricipima pravde, istine i solidarnosti

SRBIJA SE OPRAŠTA OD PATRIJARHA, ČUDESAN TRENUTAK NA VRAČARU: Tužan dan obasjao zrak

„Vodio je SPC više od jedne decenije kao jak i inspirativan lider, a to je činio sa verom, ljubavlju i mudrošću“, istakao je Pompeo.

On je poručio da Irinejova posvećenost crkvi i njenim vernicima ostavlja trajno nasleđe za buduće generacije.

„Naše misli i molitve su sa svim pripadnicima Srpske pravoslavne crkve u ovom teškom trenutku“, navodi se u poruci šefa američke diplomatije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter