Izvor:
01.04.2019 u 18:39
0

POMPEO: Pregovori sa Severnom Korejom odvijaju se „korak napred, korak nazad“!

Iako nije nagovestio bilo kakav vremenski rok za pregovore o okončanju nuklearnog programa Severne Koreje, državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je danas da će se ti pregovori odvijati u maniru "korak napred, korak nazad".

Predsednik Tramp je jasno dao da nema vremenskog ograničenja, da će ovo ići po principu jedan korak napred, jedan korak nazad. Znam da smo napredovali. Kim mi je dao obećanje, obećao je i predsedniku Trampu da će sprovesti denuklearizaciju. Naš zadatak sada je da vidimo kako ćemo to uraditi – rekao je Pompeo.

Pompeo nije želeo da predviđa koliko dugo će pregovori trajati, ali smatra da će jake međunarodne sankcije vlastima Severne Koreje dati podsticaj da se proces ubrza.

U najboljem interesu Amerike je da se ovo reši što je pre moguće. Nadam se da će se lideri sastati u narednim mesecima, kako bismo mogli da načinimo prvi korak ili značajan veliki korak prema denuklearizaciji – rekao je Pompeo.

Agencija ističe da su pregovori SAD i Severne Koreje završili u ćorsokaku nakon februarskog samita američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, kada nije postignut nikakav sporazum.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter