Izvor: Alo.rs
25.11.2020 u 08:33
0

POSLEDICE KORONE! ĐACI U ŠKOLI SVE LOŠIJI ZBOG VIRUSA

U proseku oko 10 nastavnika i učitelja zaraženo u jednoj školi.

Epidemija koronavirusa uticala je i na to da đaci u Srbiji imaju sve više loših ocena i sve manje znanja.

U mnogim školama kažu da uopšte nisu zadovoljni kako su učenici savladali nastavni program. Najviše zaostaju prvaci, petaci, osmaci i maturanti, što će kasnije imati dalekosežne posledice po njihovo opšte znanje, upozoravaju prosvetari.

Do poteškoća u učenju došlo je pre svega iz nekoliko razloga. Prvo, mnogi roditelji se plaše da im se deca ili oni ne zaraze, pa ih često ne puštaju u školu! S druge strane, sve je više zaraženih nastavnika i profesora koje nema ko da menja, pa se čak dešava da kao „zamena“ uskaču pedagozi ili psiholozi.

Profesor Milorad Antić kaže za medije da je u proseku oko 10 nastavnika i učitelja zaraženo u jednoj školi, pa su tako škole u Paraćinu, Boru i Nišu već skroz prešle na onlajn nastavu od kuće.

Antić kaže da svakog dana i sve više đaka izostaje s nastave, a da časovi koji traju 30 minuta nisu dovoljni da deca savladaju gradivo.

– Roditelji ne mogu da kontrolišu dete kad su na poslu, a ima dosta i onih koji se bore sa virusom. Onlajn nastava jednostavno ne može da zameni onu u učionici. Situacija je veoma zabrinjavajuća, ali za sada ne postoji bolji način da se borimo sa koronom. Škole su počele da traže nastavnike i preko oglasa za zapošljavanje, ali i društvenih mreža. Đacima najteže pada da savladaju teške predmete kao što je recimo matematika, a bez savladanog gradiva iz ovog predmeta ne može se u viši razred – kaže Antić.

On dodaje da nisu samo loše ocene problem, već i to što znanje možda nije dovoljno testirano i provereno.

SVE O KORONI

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Evo ČEGA ćete morati da se PRIDRŽAVATE u NAREDNIM DANIMA!

Brnabić OTKRIVA! Evo od koga zavisi da li će biti ZATVORENE ŠKOLE I VRTIĆI!

POZITIVAN EFEKAT MERA: U Francuskoj NAGLI PAD broja NOVOZARAŽENIH!

Bajden PREDSTAVIO TIM koji ulazi u Belu kuću, na spisku dobro POZNATA IMENA!

– U starijim razredima imamo slučajeve da đaci koriste situaciju i ne dolaze redovno na nastavu iako nemaju tegobe. Mlađi, s druge strane, neće naučiti ništa o radnim navikama i obavezama jer nisu redovni na časovima – kaže on.

Dragoljub Gačić, direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Beogradu, kaže za Informer da se zbog kovida-19 generalno kasni sa programom za niže razrede, ali da je najteže petacima jer su u prelaznom periodu, kada se od njih očekuje dosta i znanja i odgovornosti.

– Deca proletos nisu naučila ono što je trebalo i dosta su zaostala sa gradivom, a mi moramo da nastavimo dalje sa lekcijama. Učitelji se dovijaju, pa ponavljaju ono što su deca propustila od marta, a nastavnici koji predaju u starijim razredima imaju muku jer je gradivo opširnije i teško nadoknadivo. Ocene su generalno lošije, ali i svi zaposleni u školi imaju razumevanje za đake, kojima sve ovo teško pada – kaže Gačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter