Izvor: KURIR
14.06.2024 u 10:21
2

PREMIJER VUČEVIĆ POZVAO PROSVETARE NA RAZGOVOR: Čak dva napada na nastavnike u jednom danu! Hitna reakcija nadležnih!

Nakon čak dva incidenta koja su se desila u toku jučerašnjeg dana u dve osnovne škole u Beogradu, predsednik Vlade Miloš Vučević sastaće se, kako je najavljeno, sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti.

– Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastaće se sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti danas, 14. juna 2024. godine u 14 časova, u zgradi Vlade Srbije – navodi se u saopštenu vlade Srbije.

Podsetimo, A. R. (32), osumnjičena je da je pretukla nastavnicu biologije iz OŠ „Jovan Dučić“ i zadržana je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

RECITE KOMARCIMA ZBOGOM: Danas kreće akcija suzbijanja komaraca u Beogradu, evo u kojim delovima i do kad traje!

 

Njoj se stavljaju na teret krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

– Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13.06.2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi – saopštilo je Treće OJT.

Sa druge strane, učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ „Sveti Sava“ na Vračaru, povređena je juče kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda nakon što se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi.

– Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 – objasnio je izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PREMIJER VUČEVIĆ POZVAO PROSVETARE NA RAZGOVOR: Čak dva napada na nastavnike u jednom danu! Hitna reakcija nadležnih!”

  1. Samo vi dajte pravo deci i roditeljima pa ćemo daleko dogurati . Prosvetni radnik je pao na naj niže grane , nema pravo ni da se brani , odgovornost velika a pravo nepostoji . Vratiti školstvo na 70 -te god kada se znalo gde je mesto učeniku i roditelju a gde prosvetnim radnicima .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter