Izvor:
10.02.2019 u 12:44
0

PREVRNUTE PET CISTERNE SA FOSFORNOM KISELINOM: Nema opasnosti od curenja kiseline i nema opasnosti po ljude!

Na pruzi u blizini Niša, gde je rano jutros iskliznulo pet vagona-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom, nije došlo do curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, izjavio je direktor sektora za saobraćajne poslove u Infrastrukturi železnice Srbije Dejan Ðorđević.

– Tom prilikom nije došlo do oštećenja vagon-cisterni niti do curenja materije iz njih, to znači da na mestu događaja ne postoji nikakva opasnost niti po stanovništvo niti po životnu sredinu – rekao je Ðorđević.

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš – Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom.

Tom prilikom cisterne su delimično iskliznule sa koloseka, sa po jednom osovinom i nisu se prevrnule.

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac.

Ðorđević je kazao da su ekipe železnice izašle teren i da je već oko četiru sata jutos počelo otklanjanje posledica tog vanrednog događaja.

Očekuje se da će saobraćaj na tom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.

– Merenjem geometrije koloseka na licu mestu je utvrđeno da uzrok vanrednog događaja nije stanje železničke infrastrukture, posebno što je upravo ta deonica sanirana 2018.godine. Istražna komisija je na licu mesta i ona će utvrditi konačan uzrok tog vanrednog događaja – rekao je Ðorđević.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/prnt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter