Izvor: Alo.rs
31.10.2022 u 16:23
0

PRODUŽENA UREDBA O OGRANIČENJU CENE GORIVA: Evo koliko će koštati evrodizel!

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte do 4. novembra i to za evrodizel u iznosu od 222 dinara za jedan litar i evro premijum BMB 95 u iznosu 178 dinara za jedan litar.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte do 4. novembra i to za evrodizel u iznosu od 222 dinara za jedan litar i evro premijum BMB 95 u iznosu 178 dinara za jedan litar, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Uredba je, inače, bila oročena na 31. oktobar, a ovim je njeno trajanje produženo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako su naveli iz Ministarstva trgovine, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Podsetimo, Vlada Srbije je na sednici 30. septembra usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kako su naveli, „imajući u vidu da je tržište još nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda“, koja je oročena na period do 31. oktobra. Tada je izmenjena i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.

ORBAN NE KRIJE DA JE SITUACIJA „NEMILA I NEIZVESNA“: „Narednih nedelja ograničenje CENA prehrambenih proizvoda i goriva!“

Do danas je bio oročen i Pravilnik o određivanju veleprodajnih cena, Odluka o smanjenju akciza i Odluka o zabrani izvoza dizela.

Vlada Srbije je inače u februaru prvi put uredbom ograničila cenu goriva, a od tada svakog petka Ministarstvo trgovine objavljuje cenu benzina i dizela koja će važiti u narednih nedelju dana, a za sada se još ne zna da li će Vlada Srbije produžiti važenje uredbe i na novembar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter