Izvor: Alo
03.03.2024 u 16:06
6

BUGARI, GOREĆETE KAO ŠIBICE, UPAMTITE Sofija zabila nož u leđa RUSIMA – na ovu izdaju PUTIN zapretio surovom odmazdom

Bugarska je u petak zaustavila uvoz nafte iz Rusije u okviru embarga Evropske unije zbog operacije Moskve u Ukrajini, javio je u petak bugarski onlajn novinski list Novinite.

Krajem 2022. godine, EU je Bugarskoj koja je članica bloka odobrila dvogodišnje izuzeće od embarga na rusku naftu, koje je prvobitno trebalo da traje do kraja 2024. godine. Putin je imao samo jednu poruku…

Međutim, bugarski parlament je u decembru izglasao da se obustavi uvoz ruske sirove nafte počevši od ovog meseca, navodi Novinite.

Plan balkanske zemlje za prekid isporuke nafte iz Rusije predviđao je smanjenje uvoza za 50% počevši od januara i dodatnih 25% od februara.

AVDEJEVKA JE NIŠTA U ODNOSU NA OVO: Nemački general šokirao Kijev – Rusija nanišanila ogroman grad

Trgovci su prošlog meseca rekli da će Bugarska zameniti uvoz ruske nafte kazahstanskom, iračkom i tuniskom naftom, navodi Rojters.

Eksperti su ranije upozorili da bi Bugarskoj moglo biti teško da dobije zalihe sirove nafte nakon što se okonča izuzeće EU zbog nedostatka adekvatne lučke infrastrukture i zagušenja Bosforskog moreuza.

Od početka rata u Ukrajini pre više od dve godine, Bugarska je ubrzala traženje načina da diverzifikuje svoje izvore energije kako bi zaustavila skoro potpunu zavisnost od Rusije.

Bugarska je istorijski bliska Moskvi i skoro je u potpunosti zavisila od ruskog uvoza nafte i gasa pre invazije Moskve u punom obimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “BUGARI, GOREĆETE KAO ŠIBICE, UPAMTITE Sofija zabila nož u leđa RUSIMA – na ovu izdaju PUTIN zapretio surovom odmazdom”

  1. E moj Putine ne znate Vi kaoliko su oni nama puta zabili nož , zato se kod nas kaže kada je neko kvaran ko kvaran zub, ma : „vodi Bugarsku politiku „, izgleda da od njih makar korektnom, a o dobrom nema govora, ne sme se niko nadati .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter