Izvor: Tanjug
12.08.2020 u 14:26
0

PROFESORI FIZIČKOG SAGLASNI: Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti

 Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja predložio je preporuke kako da se organizuje nastava fizičkog vaspitanja tokom epidemije virusa korona.

Preporuke su uputili na tri adrese – Ministarstvu prosvete, Nacionalnom prosvetnom savetu i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

„Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti. Dete mora da bude fizički aktivno kod kuće i u školi“ kaže za Tanjug predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja Goran Petrović.

Pozivajući se na stav Svetske zdravstvene organizacije u preporukama se navodi da fizičku aktivnost ne treba obavljati sa maskom, već da je potrebno održavati propisanu distancu od dva metra.

OVO MORATE ZNATI

NOVE MERE ZA POMOĆ PRIVREDI: Popusti na takse i firmarine do kraja godine

HOROR! Otac koji je nasmrt pretukao bebu u Vršcu priznao zločin

FALIŠ MI: Suprug Jovan je ovim rečima molio Milicu da se vrati, ona se obesila o orah!

Zbog droge i oružja 6 uhapšenih u Beogradu i Novom Sadu

NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Novosađanka (60) pala sa žičare pravo na kamenjar

TRAGIČAN KRAJ VIŠEDNEVNE POTRAGE: Suprug pronašao obešenu Milicu pored kuće!

Preporuka je i održavanje nastave na otvorenom, kad god je to moguće – u školskom dvorištu, lokalnim parkovima, zelenim površinama.

„Što više insistirati na individualnim aktivnostima, na bezkontaktnim sportovima. Nne preporučuje se korištenje zajedničkih svlačionica“, navodi Petrović.

Za nastavu u zatvorenom prostoru ne preporučuju se timski sportovi, korištenje zajedničke lopte i rekvizita. Akcenat je na vežbama, fitnesu, aerobiku.

Naveli su i ideje za onlajn nastavu, kao što je, recimo, organizovanje takmičenja ko napravi više koraka u toku dana ili ko ima više pređenih kilometara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter