Izvor:
10.11.2016 u 17:52
0

Promene na čelu međunarodne policije: Prvi Kinez na čelu Interpola, Rus njegov zamenik iz Evrope

Nakon što je Agencija za međunarodnu policijsku saradnju Interpol izabrala Kineza Menga Hongveja za predsednika te organizacije, ruski mediji su saopštili da je za potpredsednika sa područja Evrope postavljen kadar ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Prokopčuk. Pozivajući se na kineske medije, Rojters piše da bi izbor Menga, aktuelnog zamenika ministra za javnu bezbednost Kine, mogao da predstavlja podsticaj Pekingu za njegovu borbu unutar Kine protiv iznuda i ucena.

Prema Rojtersu, postavljanje Menga za šefa Interpola verovatno će olakšati nastajanja Kine u lociranju odbaglih kineskih državnih zvaničnika koji su napustili tu zemlju.

Kineska agencija Sinhua je objavila da je Meng izabran na mandat od četiri godine na zasedanju Interpola u Indoneziji na kojem su bili prisutni predstavnici 85 država članica te organizacije.

"On je prvi Kinez koji zauzima tu poziciju", istakla je kineska agencija, a preneo Rojters.

Mengova prethodnica na čelu Interpola bila je Francuskinja Mirej Balestrazi. Vest o izboru Menga u međuvremenu je potvrdila zvaničnim saopštenjem centrala Interpola u francuskom gradu Lionu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za TAS S je navedeno da je šef ruskog Nacionalnog centralnog Interpolovog biroa, koji je deo ovog ministarstva, genaral major policije Aleksandar Prokopčuk izabran za potpredsednika Interpola koji dolazi iz Evrope.

Tanjug
Foto: Interpol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter