Izvor:
24.02.2018 u 01:10
0

Propevali o krađi na Putinovoj vili!

Direktor građevinske kompanije "Baltstroj" Dmitrij Sergejev se dogovorio sa pravosudnim organima da prizna kako je ukraden novac namenjen za pravljenje vile predsednika Putina u Novom Ogarjovu u Podmoskovlju kako bi dobio manju zatvorsku kaznu. Osim njega na optuženičkoj klupi će biti i njegov partner milijarder iz Sankt Peterburga Dmitrij Mihaljčenko.

Dmitrij Sergejev je pre toga optužen za krađu novca namenjenog za restauraciju objekata kulture za što je bio osuđen uslovno na četiri i po godine zatvora. Sada se proveravaju dokumenti vezani za gradnju jedne metro stanice u Moskvi koju je takođe gradila kompanija "Baltstroj".

Spomenuta dva biznismena su krali novac u dogovoru sa bivšim rukovodiocima Federalne službe za obezbeđenje rukovodioca koji su određivali cenu posla i birali izvođače radova.

Kompanija "Baltstroj" je dobijala poslove jer su napravili "formulu" po kojoj su delili novac sa rukovodiocima službe koja se brinula i brine za zgrade u kojima žive najviši ruski rukovodioci. Čak polovina zarađenog novca se delila među onima koji će uskoro sesti pred sud.

Minulog leta je bilo saopšteno da su istražni organi utvrdili da su isti ljudi učestvovali u finansijskim mahinacijama kad je restaurirana rezidencija Dmitrija Medvedeva u selu "Gorki-9" u Podmoskovlju u kojoj živi sadašnji ruski premijer.

Istražni organi su utvrdili da su u "Baltstroju" podizali cene materijalima koji su korišteni a tu razliku su sa svojim kompanjonima trpali u svoj džep. U tu veliku mućku su bili uključeni stari prijatelji Dmitrija Sergejeva Aleksandar Kočenov, Dmitrij Torčinski i Stanislav Kjuner.

Poslove je donosio milijarder Dmitrij Mihaljčenko koji je bio u dobrim odnosima sa bivšim rukovodstvom Federalne službe za obezbeđenje objekata gde rade i žive najviši ruski rukovodioci.

Ko će sve sesti na optuženičku klupu iz redova rukovodioca Federalne službe za obezbeđenje objekata tek će se videti. Ali već sada je jasno da je korupcija u Rusiji ušla do najvišeg nivo jer su lani i ove godine osuđeni brojni gubernatori kao i bivši ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev. Sve to potvrđuje Putinovu ocenu kojuje izrekao pre par godina da Rusiji preti veća opasnost od lopovluka i razne vrste korupcije nego od NATO.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter