Izvor:
26.02.2019 u 08:19
0

PROTESTI U SEULU: Zahtevaju da Tramp izvrši pritisak na Kima zbog nepoštovanja ljudskih prava u Severnoj Koreji!

Grupa demonstranata okupila se u Seulu noseći u rukama slike severnokorejskog lidera Kim Džong Una, zahtevajući da američki predsednik Donald Tramp izvrši pritisak na Kima zbog nepoštovanja ljudskih prava u Severnoj Koreji.

Na desetine okupljenih izrazilo je protivljenje i eventualnoj deklaraciji Vašingtona i Pjongjanga kojom bi se se formalno okončao Korejski rat vođen od 1950. do 1953. godine, jer smatraju da će Pjongjang iskoristiti deklaraciju da pozove SAD da smanji broj vojnika u Južnoj Koreji, prenela je agencija AP.

Američka agencija navodi da se ne očekuje da stanje ljudskih prava bude tema drugog samita između Kima i Trampa, koji je posle prošlogodišnjeg sastanka u Singapuru izjavio da je Kim "sjajna ličnost" koja "voli svoje ljude".

Kim i Tramp sastaće se u sredu i četvrtak u prestonici Vijetnama Hanoju, a glavna tema njihovih razgovora biće nuklearni program Severne Koreje.

Prošle godine u Singapuru, Tramp i Kim dogovorili su se da rade na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter