Izvor: Happy BSC
15.04.2022 u 20:53
0

PROTIV RUSIJE SE VODI KRSTAŠKI RAT, A MOTIV JE PLJAČKA: Prof. dr Laban podsetio na doktrinu Bžežinskog, tu je ključ cele priče

U večerašnjoj emisiji “Aktuelnosti” o aktuelnoj situaciji u Ukrajini i svetu govorili su: dr Ilija Kajtez – sociolog i pukovnik u penziji, dr Luka Kastratović – general i Prof. dr Miloš Laban – bivši političar.  

BIVŠI VISOKI POMORSKI OFICIR: Rusi otkrili detalje potonuća ponosa Crnomorske flote

Govoreći o potapanju ruske raketne krstarice “Moskva”, Kajtez je istakao da je izvesno da je potopljen komandni brod Crnomorske flote koji je bio ponos Rusije, kao i da Rusi smatraju da je došlo do incidenta na brodu, odnosno havarije, jer je naoružanje eksplodiralo.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ukrajinska strana govori o tome da su poslali dron “Barjaktar” kako bi se Rusi oko njega zabavili, što je bilo vojno lukavstvo i zamka, a da su onda sa dva “Neptuna”. Na kraju svi se slažu da je komandni brod potonuo, što je veliki udarac za Rusku Federaciju i najveći udarac njihovoj operaciji i oružanim snagama – rekao je on i dodao da ne može biti rata bez gubitaka i žrtava.  

Prema njegovim rečima, Ukrajinci i njihovi zapadni mentori iskoristili su situaciju da to proslave.  

Kastratović je naglasio da je gubitak broda maksimalno iskorišćen za medijsku propagandu i satanizaciju Rusije i dodao da je najverovatnije došlo do kvara, jer, kako je objasnio, pokušano je da se brod doveze do luke i spašeno je kompletno ljudstvo.  

– Postoji mogućnost i da su Amerikanci, koji imaju specijalno oružje i mogućnost da gađaju sa velike daljine, zaslužni za ovo. Amerikanci su u Crnom moru pre 10 godina izvodili vežbu, a 17 prvih oficira je podnelo ostavku, jer su Rusi blokirali veze i nisu hteli da budu “glineni golubovi” – istakao je Kastratović.  

On je naglasio da je Ukrajina napunjena oružjem i vojnicima, ne samo UKrajincima, već i vojskom iz koja dolazi iz Amerike, Kanade i Engleske.  

Laban je govorio o stereotipu da se Rusi prikažu kao negativci, a Ukrajinci kao pozitivci, što je deo propagandne mašine Zapada i dodao da je to primenjivano i prema nama 1999. godine, i u Iraku, Libiji.  

– Celoj priči fali širi kontekst, odnosno kako je do ovoga došlo. Podsetiću na doktrinu Bžežinskog koji je bio savetnik za nacionalnu bezbednost SAD-a 1980.-ih godina i prvi je istakao činjenicu da je nedopustivo za budućnost planete da pet posto stanovništva SSSR-a raspolaže sa 50 odsto resursa planete. Tu je ključ cele priče. Posle je to nastavila Olbrajtova i takođe afirmisala. Sada je taj procenat na tri odsto. Takođe, treba se setiti ideologije i filozofije Zapada. To su krstaški ratovi. Meni ovo liči na krstaški rat protiv Rusije, a motiv je pljačka. Najglasnija je Evropa – ocenio je Laban i dodao da je prema Rusiji odavno krenula medijska agresija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter