Izvor:
01.03.2018 u 18:00
0

PUTIN: Prepoloviću siromaštvo do 2024. godine!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas, u svom redovnom godišnjem govoru o stanju nacije, da bi trebalo da Rusija prepolovi siromaštvo u narednih šest godina.

"Moramo da rešimo jedan od ključnih zadataka u deceniji koja dolazi – da osiguramo siguran, dugoročni rast realnih prihoda građana, i za šest godina, da smanjimo barem na pola stepen siromaštva", istakao je Putin, prenela je agencija Tas s.

Prema ruskom predsedniku, ceo sistem socijalne pomoći treba da se zasniva "na principima pravednosti i ciljanja".

Pomoć treba da bude obezbeđena za one građane i porodice kojima je ona zaista neophodna, dodao je Putin.

Putin je rekao da razmatra da izdvoji 60 milijardi dolara za sprovođenje demografskih mera u Rusiji u narednih šest godina.

To je, kako je rekao, za 40 odsto više nego u prethodnih šest godina.

Rusija mora da postane svetski centar za obradu i skladištenje podataka, istakao je Putin.

Uz pomoć naprednih komunikacija otvorićemo za naše ljude sve mogućnosti digitalnog sveta, rekao je Putin i dodao da će do 2024. godine biti omogućen brz pristup internetu širom Rusije, prenela je ruska agencija.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter