Izvor:
26.09.2019 u 09:45
0

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Većina građana (87 odsto ispitanika) smatra da su odnosi s Rusijom odlični!

Građani Srbije u ubedljivoj većini smatraju odnose Srbije i Rusije odličnim ili vrlo dobrim, a čak četvrtina građana Rusiju smatra najvećim donatorom Srbije, iako se ona ne nalazi ni među prvih deset najvećih donatora.

To su podaci do kojih su došli Institut za evropske poslove i istraživačka kuća Ninamedia u anketi koju su sproveli od 8. do 17. marta 2019 na reprezentativnom uzorku od 1206 ispitanika.

Na pitanje o odnosima Srbije i Rusije 87 odsto građana odgodorilo je da Rusiju smatra prijateljem Srbije, 2 odsto ima suprotno mišljenje, dok 11 odsto ne zna odgovor na ovo pitanje. Inače, broj ispitanika koji smatraju da je Rusija prijatelj Srbije opada sa porastom nivoa obrazovanja.

Na pitanje o tome ko su najveći donatori Srbije četvrtina građana smatra da je to Rusija, u gotovo istom procentu je navođena i Evropska unija, 18,9 Kinu smatra najvećim donatorom, 6 odsto Nemačku, dok 16,9 ne zna odgovor.

Najveći broj ispitanika se o odnosima Srbije i Rusije informiše preko televizije (40,6 odsto), 21,4 odsto putem internet portala, 17 odsto preko štampanih medija, 9,5 odsto vodi društvene mreže, 6,1 odsto preko porodice, prijatelja i kolega, dok se ostali odgovori javljaju u manje od 4 odsto slučajeva.

Inače, 90 odsto ispitanika nije bilo u Rusiji, dok 10 odsto jeste i to su u većoj meri muškarci, ispitanici najvišeg nivoa obrazovanja i stanovnici regiona Beograd.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter