Izvor: tanjug
22.08.2021 u 08:59
0

ŠEKLER: Pandemija će trajati kraće nego što se misli

 Pandemija kovid-19 trajaće kraće nego što većina misli, a virus će se pretvoriti u bolest sa kojom ćemo živeti, smatra virusolog i mikrobiolog u Veterinarskom institutu u Kraljevu Milanko Šekler.

Doktor Šekler je rekao da će vakcina pomoći da se dobije na vremenu, to jest da se čovek i virus „prilagode jedan drugom“.

VAŽNO:

KONAČNO! U toku EVAKUACIJA Srpkinje iz Kabula: Vraća se avionom sa državljanima Hrvatske i BiH

HAOS U CRNOJ GORI: „KOMITE“ UVLAČE POLICIJU U SVOJU IGRU! Danas protesti na Cetinju, uputili sramne poruke mitropolitu!

AMSS PORUČUJE: Pojačan saobraćaj zbog kraja vikenda

NOĆ ZA NAMA: Mladić uboden u Zemunu

Skoro potpuno lokalizovan požar u VINČI: Evo kakav je KVALITET VAZDUHA u prestonici

-Virus će još da mutira, ali će da mu opada patogenost i šteta koju nanosi. Zadržaće laku prenosivost, ali će nailaziti na sve više zaštićenih i klinička slika bolesti koju izaziva biće sve blaža- ukazuje Šekler.

Kako kaže, u postojećem četvrtom talasu može se očekivati minimum polovina novozaraženih dnevno od maksimuma koji je dostignut u trećem talasu – do 4.000 novih slučajeva.

Šekler ističe da organizam nevakcinisanog u kontaktu sa virsuom tek mora da nauči da pravi antitela, za šta su potrebne nedelje, dok se kod vakcinisanog dovoljan zaštitni nivo antitela napravi za dva dana.

PROČITAJTE JOŠ:

VREMENSKA PROGNOZA ZA 22.AVGUST: Sunčano i toplije!

OD PONEDELJKA NAS ČEKA HAOS: Meteorolog Đurić objasnio šta to znači!

U „VIKEND JUTRU“: Otkrivamo kakav je položaj žena u Avganistanu, kako se brani srpska čast i sve goruće teme na TV HAPPY!

-Dok organizam nevakcinisanog to nauči, virus se već razmnožio. Nevakcinisani su za virus prioritet, jer prvo napada najslabije, pa tako trenutni broj novozaraženih može da se nadmaši -rekao je Šekler.

On je naveo i da će Institut za primenu nuklearne energije (INEP) raditi analize kombinacije vakcina, dodajući da su u Argentini postignuti dobri rezultati nakon što su pacijenti nakon dva Sinofarma primili Sputnjik V, a što je i on učinio.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter