Izvor:
12.04.2017 u 23:50
0

Skandalozni dokument: UVODI SE SEKSUALNO OBRAZOVANJE ZA DECU U VRTIĆIMA!

Upravo ovih dana u srpskim obdaništima, osnovnim i srednjim školama, na mala vrata uvodi se „seksualno obrazovanje“ praćeno podstrekivanjem dece na homoseksualne odnose.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dokument%202.JPG?m=1492009311

Reč je o dopisu iz Ministarstva prosvete kojim su direktori obrazovnih ustanova obavešteni da je neophodno da se, koliko odmah, u sadržaje predmeta kao što su Srpski (maternji) jezik, Svet oko nas, Priroda i društvo, Fizičko vaspitanje, Građansko vaspitanje, Biologija, Sociologija, Ustav i prava građana i Psihologija, uvedu nastavne jedinice o „seksualnom nasilju“.

Pri Ministarstvu prosvete postoji „Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije“ čija se zvanična stranica na sajtu Ministarstva može videti ovde. Ta grupa na sajtu Ministarstva objavila je „Stručno uputstvo za primenu obrazovnih paketa za učenje o temi seksualnog nasilja u obrazovno-vaspitnim ustanovama“ (ovde). U Uputstvu se vrtići i škole obaveštavaju da su pri Ministarstvu izrađeni „obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja nad decom“ koji time „postaju deo redovnog postojećeg nacionalnog kurikuluma, odnosno nastavnog plana i programa“.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dokument%201.JPG?m=1492009300

„Sadržaji Obrazovnih paketa“, piše dalje u Uputstvu, „izrađeni su tako da `nižu znanja` o temi seksualnog nasilja nad decom iz razreda u razred, minimum 75 časova“, a „što se tiče predškolskog uzrasta, Obrazovni paketi se realizuju kroz 15 susreta“. „Bez obzira na uzrast, sadržaj Obrazovnih paketa je koordinisano izrađen, tako da odgovara svakom detetu i učeniku/ci od 3 do 18 godina“.

U mejlu koji je u ime Grupe za zaštitu od nasilja i diskriminacije potpisala savetnica u Ministarstvu prosvete Gordana Medenica, a koji je upućen svim načelnicima školskih uprava u Srbiji, uporedo sa ukazivanjem na pomenuto Uputstvo, rečeno je da je Grupa „obrazovne pakete“ razvila „u saradnji sa Incest trauma centrom“. Na internet stranici ovoga centra mogu se naći „Paket za osnovnu i srednju školu“ (ovde) i „Paket za vrtiće“ (ovde).

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dokument3.JPG?m=1492009322

U Paketu za vrtiće, u delu namenjenom uzrastu dece od 3 do 5 godina, na strani 12, detetu se kaže da nas „dodiruju mnoge različite osobe. Ko to sve može da bude?“. Slede slike članova porodice, pre svega mame i tate, ali i babe i dede, sestre i brata. Onda se na strani 30 nalazi crtež gole devojčice i golog dečaka, sa jasnim polnim karakteristikama, i od deteta se traži da obeleži gde voli, a gde ne voli kada ga „dodiruju“.

Na sledećoj strani piše: „Delovi tela koji su pokriveni donjim rubljem ili kupaćim kostimom se nazivaju: privatni delovi. Oni pripadaju samo tebi i imaš pravo da kažeš NE, da te dodiruju po njima. Učimo na glas svi: Moje telo pripada meni, nije tvoje od glave do pete, tražim da me poštujete!“.

Takođe se pitam s kojim pravom se od vaspitačica traži da dete u vrtiću, uzrasta 5 do 7 godina, uči sledeće pravilo: „Ako dođe u posetu tetka, baba, ujak ili neki drugi član porodice i krene da te cmače po celom licu, u glavu, ljubi ruku, grli, steže – imaš pravo, iako to tu osobu čini srećnom, a tebi se ne sviđa u tom trenutku, da se izmigoljiš i makneš ili kažeš `izvini, ali ja ne bih da me ljubiš`“ (str. 73).

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dokument%204.JPG?m=1492009332

Začuđujući je, zapravo, ekstremno neprijateljski stav sastavljača „paketa“ prema tradicionalnim karakteristikama srpskog društva čak i kada one nemaju veze sa „seksualnim nasiljem“. Tako se na strani 225 paketa za školarce, traži od nastavnika Prirode i društva (3. razred) da deci objasne „dobre i loše strane naše tradicije“, odnosno da ih nauče da „učenici/e ne pristaju na tradiciju koja im nanosi bol/štetu već znaju kako sve mogu da reaguju u situacijama seksualnog nasilja“ (225).

Takođe, naša deca, prema normativima našeg Ministarstva prosvete, trebalo bi da nauče da je „ostvariti seksualni odnos i doživeti zadovoljstvo, stvar želja, potreba i dogovora osoba koje vode ljubav“ (347). U tom smislu, „Paket za osnovnu i srednju školu“ objasniće im „šta se konkretno radi kod oralnog seksa“ (346), „šta je to analni seks“ (347) i „koliko dugo sme da se masturbira“. (odgovor: „ne postoje vremenska /dobna ograničenja za masturbiranje; važno je da im to donosi prijatnost i zadovoljstvo“; (346).

tekst: Slobodan Antonić

foto: Foto: Twitter/@cbs11ken

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter