Izvor:
12.02.2019 u 07:03
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom!

Ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da je u toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom koje su najavljene prošlog leta i izrazila uverenje da će to osetljivo pitanje biti rešeno na vreme.

Došli smo do zaključka da treba pomoći trima kategorijama žena, onima koje imaju visoka primanja, a odu na trudničko ili odsustvuju zbog nege deteta, zatim onima koje imaju manje od šest meseci radnog staža, kao i onima koje su tek počele da rade, a morale su da otvore bolovanje – izjavila je sinoć Ðukić Dejanovićeva.

Dodala je da Komisija, koju je formirala vlada, pravi procene o finansijskim potencijalima i načinima da se izmeni i dopuni Zakon, a da se ne uzme od kategorija koje su popravile svoj status.

Na pitanje da li je upoznata sa zahtevima Inicijative "Mame su zakon", Ðukić Dejanovićeva je naglasila da su mame uvek u pravu kada traže da im se ostvari neko pravo.

Ipak, ne smemo da dođemo u situaciju, kao u nekim zemljama u regionu, da obećamo mnogo više nego što možemo. Sa ministarstvima finansija i rada treba da nađemo meru koja će biti u skladu sa zahtevima mama i sa željom svih nas da im damo sve što možemo. Ali moramo da budemo realni – naglasila je ministarka.

Istakla je i da ima razumevanja za zahteve da se popravi status svih majku u Srbiji uz napomenu da su populaciona politika i socijalna pomoć dve različite kategorije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter