Izvor: Sputnjik
23.11.2023 u 07:52
0

SNEG OKOVAO ZAPADNU SRBIJU: Užice i Ivanjica posebno POGOĐENI!

Na putevima na teritoriji Ivanjice i Vranja, kao i na magistralnom putu od Užica do granice sa Crnom Gorom, ima do pet centimetara snega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).
Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom aktivna je na putu od Prijepolja do graničnog prelaza Jabuka, kao i od Nove Varoši do Aljinovića, na kojima ima od pet do deset centimetara snega.
AMSS je upozorio na mogućnost pojave poledice zbog mokrih kolovoza, kao i na moguće odrone uz Ibar između Kraljeva i Raške, uz Dunav kod Golupca i Donjeg Milanovca, kroz ovčarsko-kablarsku klisuru i na putevima pored Drine.
Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putničke automobile, dok kamioni čekaju osam sati prilikom izlaska iz Srbije na Batrovcima.
Zadržavanja za kamione na Horgošu su oko šest sati, na Kelebiji i Sremskoj Rači je potrebno dva sata za izlaz iz Srbije, dok se na Bogojevu i Bezdanu čeka oko sat vremena.

Nivo Lima u porastu, proglašena vanredna situacija u Prijepolju

Lim je kod Prijepolja porastao i očekuje se da će dostići nivo vanredne odbrane od poplava, pa je u delovima opštine proglašena vanredna situacija. Nivo reke je za nešto više od 12 sati porastao za metar i 90 centimetara i dostigao skoro tri metra. Objekti nisu ugroženi, a vatrogasci su na terenu i obilaze mesta gde su eventualno mogući problemi.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon porasta vodostaja Lima kod Brodareva i Prijepolja, obišli su naseljena mesta i stanovništvo na tom području i nastaviće da prate situaciju radi blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti, navodi se u saopštenju MUP-a
Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kiša u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa preduzele su mere iz svoje nadležnosti.
Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode“ proglasilo je vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolje“, preneo je RTS.
Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od izlivanja, a specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP-a su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter