Izvor: Kurir.rs
18.11.2023 u 11:14
0

SNEG U VRANJU: Stiglo jako zahlađenje, ali od ponedeljka ponovo promena

U Vranju od jutros pada slab sneg, prvi ove godine. Izmerena je temperatura od 4 stepena, kolika će biti i maksimalna dnevna danas. U nedelju u Vranju temperatura niža za jedan stepen.

Iz Meteorološke stanice u Vranju kažu da se radi o prolaznim padavinama.

„Ovo su samo prve prolazne pahulje. Sneg se neće zadržavati, neće biti formiranja snežnog pokrivača, već od ponedeljka očekuje se i porast temperature. Sutra se u Vranju mogu očekivati i „čiste snežne padavine“, ali bez formiranja snežnog pokrivača „, objašnjava meteorolog Ana Novović.

VREMENSKA PROGNOZA PRAVA ZIMSKA: SPREMITE se za OLUJNE VETROVE I NEVREME!

Ona dodaje da je jutros na Vlasini formiran prvi snežni pokrivač od 3 centimetra. Snežnim pahuljama prethodila je kiša koja je juče u Vranju padala u toku celog dana.

Veće snežne padavine u tom gradu očekuju se s obzirom na prosek oko Svetog Nikole.

„Kiša prelazi u sneg tako da sad imamo prisutnu susnežicu, a već sutra s obzirom da će maksimalna temperatura biti do 3 stepena može se očekivati i čist sneg da padne, ali bez formiranja snežnog pokrivača. U Vranju je pojava prvog snega oko Aranđelovdana, a prvo formiranje snežnog pokrivača oko Svetog Nikole to je taj neki prosek snežnih padavina“, objašnjava meteorolog Ana Novović iz vranjske Meteorološke stanice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter