Izvor:
22.10.2016 u 19:33
0

SRBIJA SE I DANAS, KAO I UVEK, BORI ZA MEĐUNARODNU PRAVDU: Jačaćemo vojsku, predsednik poručio da nikome ne pretimo, ali…

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se Srbija danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, opet bori za principe pravde u međunarodnom pravu i poretku i iste standarde za sve.

Predsednik je rekao i da će Srbija jačati snagu vojske, ali da nikome ne preti već želi svakog da uveri, bez obzira kakve su mu namere, da je spremna za odgovor na svaki bezbednosni izazov.

Nikolić je na svečanosti povodom Dana oslobodnjenja Novog Sada rekao da se Srbija iskreno zalaže za očuvanje mira i dobrosusedske odnose u regionu, jer jedino tako može da se ostvari ekonomski napredak i blagostanje za sve na ovim prostorima.

– Nećemo i ne možemo da prihvatimo priznanje nepostojeće države na teritoriji Srbije – rekao je predsednik.

Navodeći da je Srbija položila ogromne žrtve na oltar slobode, Nikolić je kazao da je ona u svojoj istoriji bila uvek na strani pravde, časti i slave, na strani zemalja pobednica u Drugom svetskom ratu.

– Nemamo pravo da izneverimo krv i žrtvu naših heroja. Nemamo pravo da prihvatimo kako je interes u prednosti nad čašću i dostojanstvom. Nad pravdom –rekao je Nikolić.

On je istakao da se ne sme zaboraviti na stradalnu i slavnu prošlost koja "obavezuje za večnost.

Nikolić je podsetio i na veliki doprinos Novosađana u toj borbi.

– Prošle su 72 godine od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, kada su fašisti, poraženi nezaustavljivim nadiranjem vojnika Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije, bežali iz Novog Sada. Novi Sad je tako postao simbol pobede i još jedan grad slobodne Jugoslavije – rekao je Nikolić.

Za herojska dela svojih žitelja tokom narodnooslobodilačke borbe, Novi Sad je 1975. godine odlikovan Ordenom narodnog heroja i postao grad-heroj, podsetio je Nikolić pozivajući Novosađane da budu ponosni na to znamenje.

Čestitajući Dan oslobođenja Novog Sada, Nikolić je svim građanima Srbije poželeo da žive u slobodi i miru koji su nasledili od herojskih dedova i očeva.

Tanjug
Foto: Twitter/Šumadinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter