Izvor:
22.09.2016 u 15:00
0

TRAGEDIJA U EGIPTU: Prevrnuo se brod sa migrantima, na DESETINE poginulo

Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se u Sredozemnom moru nedaleko od severne obale Egipta, pri čemu su se utopile 42 osobe, a spaseno ih je 150, saopštili su zvaničnici, javlja AFP.

Brod se prevrnuo juče u blizini lučkog grada Rozeta, navode policijski i bolnički izvori. Za sada se ne zna koliko se tačno ljudi nalazilo na brodu. Predstavnik gradskih vlasti u Rozeti Ali Abdel Satar rekao je francuskoj agenciji da je među utopljenima jedno dete, 10 žena i 31 muškarac, poreklom iz Egipta, Eritreje, Sudana i Sirije.

Brod je isplovio oko 3 sata po lokalnom vremenu, a prevrnuo se nekoliko sati kasnije, oko 12 kilometara od obale, dodao je Satar. Egipatski premijer Šarif Ismail naložio je policiji da uhapsi odgovorne krijumčare, saopštio je njegov kabinet.

Nesreća se dogodila samo dan nakon što je egipatska vojska saopštila da je zaustavila brod sa 68 migranata pre nego što je isplovio sa severozapadne obale Egipta, nedaleko od Rozete. Do najnovije tragedije došlo je nekoliko meseci nakon što je pogranična agencija EU Fronteks upozorila na porast broja migranata koji iz Egipta kreću na opasno putovanje u Evropu, pri čemu krijumčari često pretovare nebezbedne brodove putnicima kako bi što više zaradili, podseća francuska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/Daily Newstimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter