Izvor: Tanjug
01.06.2020 u 16:01
0

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 125 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 95 korisnika i 30 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 516, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 186, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ I BORISOV obišli radove na Balkanskom toku

VUČIĆ OŠTRO: NIJEDAN POLITIČAR ne sme biti toliko BAHAT da misli da može da ZLOSTAVLJA DEVOJČICE!

NESTOROVIĆ OŠTRO O ZABRANI ULASKA GRAĐANA SRBIJE U CRNU GORU: Šta reći o ljudima koji su izbrisali Njegoša iz lektira?

MINISTAR STEFANOVIĆ: Sa Jurićem tužilaštvo treba HITNO da razgovara i proceni da li ima DOKAZE o političaru pedofilu

CRNA GORA IZNELA SPISAK ZEMALJA ČIJI GRAĐANI MOGU DA UĐU U OVU DRŽAVU: Nema Srbije na listi

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, „Stara pruga“ na Umci, „Doziveti stotu“, “Miljakovački vinogradi“ i “Nada” u Beogradu, “Radost“ i “S.Nikola“ u Negotinu, “MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada domova za smeštaj odraslih i starijih “’Doživeti stotu“, “Stara pruga“ i “Radost“.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter