Izvor:
26.01.2018 u 22:03
0

U jednom selu kod Prokuplja pojavila se PORODIČNA EPIDEMIJA BOGINJA!

Dom zdravlja i Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" preduzeli su sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja, koje su se pojavile u selu Žitni Potok. Kako nam je potvrđeno morbile su registrovane u jednoj porodici u ovom selu, gde je kod tri osobe potvrđeno da imaju boginje, a za šest se sumnja.

– U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlјe Niš epidemiolog Doma zrdavlјa dr Aleksanadar Cvetanović Prokuplјe je prijavio porodično epidemiju zarazne bolesti malih boginja morbilli u selu Žitni Potok. Preduzete su sve zakonom propisane protivepidemiske mere sa vanrednom vakcinacijom protiv ove bolesti koja će se izvršiti 29. januara u Zdrastvenoj ambulanti Žitni Potok- saopštio je Dom zdravlja Prokuplje.

S obzirom da se radi o vrlo zaraznom obolјenju koje se prenosi respiratornim putem očekuje se broj obolelih koji su bili u kontaktu, a prethodno nisu vakcinisani ili preležali ovo obolјenje.

I prokupačka Bolnica je spremna da primi sve zaražene. Za odrasle je već odvojen deo na Infektivnom odeljenju, a za decu na odeljenju pedijatrije. Uvedene su maksimalne mere, kako oboleli ne bi dospeli u kontakt sa zdravima.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter