Izvor:
06.05.2018 u 15:06
0

U MOSKVI PROTESTI UOČI PUTINOVE INAUGURACIJE: Među uhapšenima lider opozicije Aleksej Navaljni!

Ruska policija zadržala je u pritvoru oko 1.600 ljudi širom zemlje tokom protesta protiv predsednika Vladmira Putina, koji su održani uoči njegove inauguracije 7. maja, a među uhapšenima je i organizator protesta i lider opozicije Aleksej Navaljni.

Navaljni je uhapšen tako što su ga držali za noge i ruke, kao i da je policija pendrecima rasterivala učesnike protesta koji su uzvikivali "Putin je lopov" i "Rusija će biti slobodna". Protesti su održani juče pod sloganom "On nije naš car|" na Puškinovom trgu u centru Moskve, ali i u drugim gradovima Rusije, Kliningradu, Sankt Peterburgu.

Druge agencije prenele su da je uhapšeno oko 300 osoba na zabranjenom skupu u prestonici Rusije.

– Oko 300 osoba je uhapšeno zbog kršenja javnog reda u centru Moskve – saopštila je moskovska policija.

Kako su naveli, na skupu je učestvovalo oko 1.500 osoba. Organizatori su 20. aprila podneli prijavu kancelariji gradonačelnika Moskve da organizuju marš i miting u ruskoj prestonici.

Gradske vlasti odobrile su miting, ali su organizatorima dale da biraju između dva mesta, međutim, oni nisu pristali na predloge vlasti, koje su kasnije pristale da se miting održi na drugom mestu, ali je Navaljni rekao da organizatori ni s tim nisu saglasni.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter