Izvor:
26.08.2019 u 19:08
0

US OPEN: Srpski teniser Novak Đoković kreće u odbranu titule duelom prvog kola sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom!

Srpski teniser Novak Đoković kreće u odbranu titule na US openu duelom prvog kola sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom.

Prvi set:

5:4 – I ponovo je Karbaljes Baena osvojio dva poena na Đokovićev servis – četvrti put! Sada je, međutim, prvi put bilo 15:30, ali Španac ne može da probije tu barijeru i dođe do 40. Preciznije, prvi reket sveta mu to ne dozvoljava.

4:4 – Novak je propustio još dve brejk lopte, odnosno ukupno pet. Na 15:40 Španac je fantastično odservirao, a onda odigrao jedan sjajan poen i ponovo se izvukao iz neprijatne situacije. Kao i u drugom gemu, kada je Đoković imao prve tri brejk šanse, i sada je Baena imao sreće na putu osvajanja gema, jer mu je mreža bila saveznik.

4:3 – U tri od četiri gema kada je Đoković imao početni udarac, Španac je dolazio do 30:30, ali to mu je maksimum. Zanimljivo je da obojica često izlaze na mrežu i uspešni su u tome – Novak 6/7, a Baena 4/4.

3:3 – Još jedan lak servis gem za Roberta…

3:2 – Ponovo je Španac uzeo dva poena na Đokovićev servis, kao i u prvom gemu, s tim da je sad imao priliku da na 30:30 dođe i do brejk lopte, ali je jedan lak udarac poslao u aut, što je Novak odmah kaznio.

2:2 – Karbaljesu Baenu je proradio servis, pa je prvom reketu sveta dozvolio samo jedan poen.

2:1 – Nole bez izgubljenog poena do novog vođstva.

1:1 – Mnogo, mnogo dugo je trajao ovaj gem. Bilo je 15:40, Novak je propustio obe te brejk lopte, nedugo zatim i treću. Posle dosta izjednačenja, Španac je uspeo da osvoji prvi gem.

1:0 – Đoković je od 30:30 osvojila dva laka poena za vođstvo na startu duela.

20.20 – Novak servisom počinje meč.

Pobednik tok meča u narednoj rundi sastaće se sa boljim iz duela između Amerikanca Kverija i Argentinca Londera.

Novaku i Robertu ovo je prvi susret.

Španac ima 26 godina i trenutno je 76. na ATP listi.

Podsetimo, Đoković je prošle godine u Njujorku trijumfovao pobedom u finalu nad Huanom Martinom Del Potrom 6:3, 7:6, 6.3 .

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter