Izvor: Happy BSC
11.01.2021 u 12:30
0

UŽIVO! POPLAVE U SRBIJI: Kritično u Doljevcu i Vladičinom Hanu, evakuacija kod Orahovca

Na jugu Srbije se od jutros izlivaju reke. Sela oko Doljevca su poplavljena, u opštini Vladičin Han alarmantno je stanje nakon što su u pojedinim selima poplavljene kuće, ulice i polja.

RHMZ je jutros izdao upozorenje na porast vodostaja u gornjem toku Južne Morave i Nišave, koji će u naredna 24 moći da dostigne upozoravajući nivo.

10:47 Poplavljeno Novo naselje i Bujanovačka Banja

Kiša i sneg koji su se tokom vikenda smenjivali poplavili su brojna domaćinstva u Bujanovačkoj Banji i Novom Naselju.

Pod vodom su njive, bašte, a voda je ušla i u brojna domaćinstva. Štab za vanredne situacije radi na angažovanju mehanizacije koja bi trebalo da počne sa uklanjanjanjem posledica.

10:43 Selo Štrbulovo kod Glogovca potpuno poplavljeno

SVE O SPORTU

UDAR TITANA: FERGUSON OPLEO PO HABIBU: Taj glupan uopšte nema toliko pobeda!

ON JE HEROJ NACIJE: Ono što je Jokić uradio NBA liga je čekala 50 godina!

SRPSKI KOŠARKAŠ SE POVREDIO: Bogdanović slomio kost u kolenu! Sezona JE GOTOVA?!

Meštani sela Štrbulovo kod Glogovca poslali su apel za pomoć opštinskim vlastima, jer su, kako kažu, poplave potpuno blokirale njihovo selo, usled čega su ostali i bez hrane i vode za piće.

– Možda nas opštinske vlasti čuju, mi smo u vrlo teškom stanju, ne možemo ni da se snabdevamo, ne znamo dokle će voda stići. Poplavljen mi je ceo prvi sprat kuće. Nedostaje nam vode i hrane – ispričao je meštanin sela Štrbulovo.

Kako je rekao, u tom selu je najmanje 15 porodica koje su potpuno odsečene od ostatka sela.

– Ja sam se sa svojom porodicom sklonio na drugi sprat naše kuće. Od sinoć nam je voda polako počela da nadire. Zvali smo i vatrogasce, ne znamo koga još da zovemo – ispričao je meštanin sela Štrbulovo.

10:42 Poplave u Orahovcu, evakuisani meštani

U pojedinim selima oko Orahovca su evakuisane čitave porodice jer su im domovi poplavljeni.

10:25 Kritična situacija u Vladičinom Hanu

U pojedinim selima su poplavljene ulice i kuće. Ista situacija je i u moravskim selima Priboj, Mazarać, Suva Morava, Prekodolce i Žitorađe.

Izlili su se planinski potoci iz korita, na širem području opštine.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović izjavio je da se problemi koji su nastali usled poplave i obilnih padavina rešavaju, kao da su ekipe mehanizacije na terenu.

Meštanka tog sela kaže za „Novosti“ da su se u poslednjih četiri ili pet dana smenjivali kiša i sneg i da je noćas oko tri sata reka počela da se izliva.

Prema njenim rečima, voda je ušla i u kuće nekih meštana. Ona i njena porodica su zarobljeni u kući, odnosno, ne mogu da izađu u dvorište zbog toga jer je potpuno poplavljeno.

10:15 Vanredna situacija u Doljevcu

U opštini Doljevac proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja vodotokova. Iz sela Šainovac evakuisano je 16 meštana koji su smešteni u Doljevcu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter