Izvor: Kurir.rs
21.11.2020 u 10:05
0

UŽIVO! SRBIJA ISPRAĆA PATRIJARHA IRINEJA: Vernici se u Sabornoj crkvi opraštaju od patrijarha (FOTO)

Zemni ostaci upokojenog patrijarha srpskog Irineja uneto je jutros u 8.15 sati u zgradu Patrijaršije gde ce sveštenstvo SPC služiti opelo, a nešto kasnije bice preneto u Sabornu crkvu i izloženo za vreme liturgije povodom slave te crkve, nakon cega je planiran kratak pomen, a onda bi telo trebalo da bude preneto u Hram Svetog Save. 

Vernici neće moci da celivaju ni patrijarha, ni kovceg, a na gradane se apeluje da obavezno nose maske i da se pri odavanju pošte preterano ne zadržavaju.  

Ispred Saborne crkve i Patrijaršije okupljen je veliki broj novinara ali gradani koji polako dolaze da odaju poštu pokojnom patrijarhu.

9.20 – U Sabornoj crkvi u Beogradu, gde je izložen kovceg s telom preminulog patrijarha Irineja, nešto pre devet sati pocela je praznicna i zaupokojena liturgija.

Kovceg sa telom patrijarha srpskog Irineja nalazi se u sredini hrama i potpuno je zatvoren, a u delu glave i grudi prekriven je staklom.

8.52 – Kovceg sa telom patrijarha srpskog Irineja unet je oko 8.40 u Sabornu crkvu, gde ce biti izložen tokom liturgije.

PROČITAJTE JOŠ…

DANAS SE SAOPŠTAVAJU RIGOROZNE MERE! KON ISTIČE: Teško da Vlada Srbije neće prihvatiti predlog

SRĐA JANKOVIĆ OTKRIO ŠTA JE KRIZNI ŠTAB PREDLOŽIO VLADI: Nove mere moraju da stupe na snagu ŠTO PRE, sve se zatvara u 17 sati?!

KBC ZEMUN: Za tri dana stiglo im je 360 pacijenata od 27 do 93 godine, mnogima je UGROŽEN ŽIVOT

DANAS JE ARANĐELOVDAN: Ako želite dobro sebi i svojima ne zaboravite na žito

Podsetimo, Saborni hram Svetog arhangela Mihaila danas obeležava svoju slavu – Arandelovdan.

Počasna garda VS unela kovceg sa zemnim ostacima patrijarha u Sabornu crkvu na kojoj su se u tom trenutku oglasila zvona.

Veliki broj vernika okupio se u i ispred Saborne crkve zbog odavanja pošte upokojenom patrijarhu što zbog današnje velike slave Aranđelovdana, koja i slava Sabornog hrama. Ostaci patrijarha biće izloženi tokom liturgije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter