Izvor: Tanjug
16.11.2021 u 12:01
0

Vakcinisano 65 posto zatvorenika u Srbiji

Medicinski radnici u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, moći će da pristupe servisu javnog zdravlja i provere da li su novoprimljeni pritvorenici i osuđenici vakcinisani protiv korona virusa pre dolaska u kazneno-popravnu ustanovu što će u velikoj meri olakšati rad zaposlenih u Službi za zdravstvenu zaštitu koji će moći da provere vakcinalni status i sve potrebne podatke o dobijenim vakcinama, kao i da unesu podatke o imunizovanim licima. 

PROČITAJTE JOŠ: PROGRAM ZA NAJUSPEŠNIJE DIPLOMCE: Ministarstvo zdravlja zapošljava lekare sa prosekom 8 i više!

U ovom trenutku 65 odsto osuđenih i pritvorenih lica vakcinisano je u celom sistemu, dok u najvećem zavodu u zemlji, KPZ u Sremskoj Mitrovici, broj imunizovanih prelazi 80 odsto.

Zahvaljujući strogom poštovanju mera prevencije, trenutno 82 lica lišena slobode ima infekciju korona virusom, što je 0,7 odsto od ukupno 10.552 lica u zavodima.

Uprava ukazuje da se veliki broj lica svakodnevno prima u zavode, zbog čega se sva novoprimljena lica smeštaju u preventivni karantin od 14 dana i testiraju se antigenskim testom.

PROČITAJTE JOŠ: Zavod za intelektualnu svojinu obeležio 101. rođendan

– Tokom pandemije smo sačuvali human aspekt izvršenja kazne i omogućili posete uz strogo poštovanje mera prevencije i nošenje zaštitnih maski i vizira koje zavodi kupuju za osuđena i pritvorena lica – navodi Uprava.

U 10 zavoda je omogućena komunikacija sa članovima porodice preko „Vibera“ i „Skajpa“, poput OZ u Beogradu, KPZ u Sremskoj Mitrovici i Nišu, a poseban akcenat Uprava je stavila na maloletnike i žene tako da ovaj vid kontakta postoji i u KPZ za maloletnike u Valjevu, Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu i KPZ za žene u Požarevcu.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter