Izvor:
22.04.2019 u 11:28
0

VANJA UDOVIČIĆ: Unapređenje sportske infrastrukture je neophodan uslov za dalji razvoj! (FOTO)

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na današnjoj konferenciji "Lokalne zajednice u oblasti sporta – perspektive i izazovi u finansiranju i strateškom planiranju" istakao je značaj uloge lokalnih zajednica u ostvarenju cilja da pristup bavljenju sportom ima svaki građanin Srbije.

-Dijalog između republičkih i lokalnih vlasti najvažniji je faktor u sveobuhvatnom i strateškom razvoju celokupnog sistema sporta. Zato sam u prethodnom periodu obišao više od 50 lokalnih samouprava širom Srbije i iz prve ruke imao prilike da se uverim u mnoštvo pozitivnih primera, ali i da se upoznam sa izazovima sa kojima se suočavaju predstavnici opština, sportisti i sportski funkcioneri kako bismo mogli da im pomognemo na najadekvatniji način- izjavio je Udovičić

Uz konstataciju da je bogata tradicija i posvećenost sportu širom Srbije razlog za ponos, ali i odgovorno delovanje, Udovičić je naglasio da je dalje unapređenje sportske infrastrukture neophodni uslov za dalji razvoj celokupnog sistema sporta zemlje.

-U 2018. godini ugovorena je realizacija 11 projekata sportske infrastrukture, završeno je devet projekata, a za preostala tri očekuje se završetak u prvoj polovini 2019. Ove godine planira se i početak izgradnje multifunkcionalne dvorane za šest sportova u Košutnjaku, a takođe je planiran nastavak finansiranja projekata u okviru programa "Završi započeto", zatim projekata u jedinicama lokalne samouprave u četvrtoj grupi razvijenosti, kao i projekti prilagođavanja sportskih objekata osobama sa invaliditetom, što je od posebne važnosti jer su nam inkluzivno društvo i sport za sve među najvažnijim ciljevima- izjavio je Vanja

Udovičić je posebno naglasio važnost korišćenja mogućnosti koje pruža Erazmus+ program Evropske unije, kao i dva IPA projekta koji su započeti prošle godine.

Kroz realizaciju prvog – biće izvedena rekonstrukcija 27 igrališta u 11 gradova, dok je drugim predviđena izgradnja, rekonstrukcija, sanacija i završetak različitih objekata sportske infrastrukture u 22 lokalne samouprave.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter