Izvor:
27.07.2018 u 18:55
0

VAŽAN TRENUTAK:Tramp zahvalio Kimu jer je održao reč!

Predsednik SAD Donald Tramp zahvalio je lideru Severne Koreje Kim Džong-unu jer je održao obećanje koje je dao na samitu u Singapuru da će omogućiti povratak u SAD posmrtnih ostataka nestalih američkih vojnika iz Korejskog rata.

Tramp je izjavio da želi da zahvali Kimu pred novinarima jer je održao svoju reč. Američki vojni avion sleteo je u Vonsan u Severnoj Koreji da pokupi 55 malih kutija sa posmrtnim ostacima američkih vojnika poginulih u Korejskom ratu.

Posmrtni ostaci biće prebačeni u bazu na Havajima nakon ceremonije koja će naredne srede biti održana u bazi u Južnoj Koreji.

– Nakon toliko puno godina, ovo će biti važan trenutak za mnoge porodice. Hvala Kim Džong Unu – poručio je Tramp prethodno na Tviteru.

Bela kuća je dva sata pre toga takođe izdala saopštenje povodom predaje mogućih posmrtnih ostataka.

– Ohrabreni smo delima Severne Koreje i trenutkom za pozitivnu promenu – navodi se u saopštenju.

Kao nestali u Korejskom ratu (1950-1953) vodi se oko 7.700 americkih vojnika, a veruje se da su ostaci njih 5.300 i dalje u Severnoj Koreji. U ratu su poginuli milioni ljudi, uključujući i 36.000 američkih vojnika.

izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter