Izvor:
27.07.2018 u 19:41
0

DVE NEPOGODE SPOJENE U JEDNU: Vatrena tornada pustoše Kaliforniju!

Jedan od požara koji od srede haraju severnom Kalifornijom, usmrtio je operatera buldožera i povredio najmanje troje vatrogasaca.

Požar je toliko silovit da stvara fenomen koji su neki nazvali "vatreni tornado" (eng. firenado). Naime, vetar koji dostiže brzinu do 100 kilometara na sat dovodi do vrtloženja samog plamena i zapaljenog materijala koje podseća na tornado.

Osim toga, već je uništio na desetine domova i preti gradu Redingu. Situacija je "vrlo dinamična" i "paklena borba", rekao je portparol vatrogasaca Skot Meklin.

– Ovaj požar je ekstremno opasan i guta sve pred sobom – izjavio je komandir vatrogasaca Bret Guvea. Guverner Kalifornije Džeri Braun je u četvrtak proglasio vanredno stanje u okruzima Šasta i Riversajd.

Hiljade kuća je evakuisano na zapadnom kraju Redinga, grada sa oko 90.000 stanovnika. Kalifornijska policija ide od vrata i asistira u evakuaciji ugroženih stanovnika.

Prema poslednjoj proceni, požar je zahvatio oko 30 hiljada hektara, ali službe očekuju da će se taj broj "dramatično" povećati. Samo 6 odsto požara je stavljeno pod kontrolu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter