Izvor: SD.RS
21.09.2023 u 11:20
0

VELIKO ČUDO NA MALU GOSPOJINU: Nesvakidašnji prizor u pravoslavnoj svetinji (VIDEO)

Danas slavimo Malu Gospojinu, rođenje Pesvete Bogorodice. Ovaj praznik spada u red najvećih crkvenih praznika, jer se proslavlja rođenje Bogomajke.

Ovaj praznik veoma je cenjen kod Srba i predstavlja slavljenje rađanja. Danas se širom Srbije održavaju vašeri, razne javne proslave i molitve.

Ovaj dan dobar je za održavanje venčanja i svadbe, ali je isto tako preporuka da se na ovaj dan zakaže svadba ili bilo koja proslava koja će se održati u narednom periodu. Zapravo od ovog dana i započinje ciklus svadbi koje su se ranije održavale uglavnon na jesen, kada se završe važniji radovi u polju.

Žene na Malu Gospojinu, kao i na Veliku Gospojinu, ne treba da obavljaju bilo kakve poslove u kući i van kuće.

DOBAR DAN ZA SVADBE: Slavimo Malu Gospojinu, dan rođenja Presvete Bogorodice

manastiru Visoki Dečani pre nekoliko godina, na ovaj praznik, desila se veoma neobična situacija, za koju niko od prisutnih nije imao realno objašnjenje.

Posebno sada u eri društvenih mreža i mobilnih telefona, vrlo je lako zabeležiti svaki moment. Tako su u svetinji blizu Peći na Kosovu i Metohiji baš monasi pre nekoliko godina snimili video koji je mnoge ostavio bez teksta.

Dakle, na praznik Rođenja Presvete Bogorodice na bdeniju dogodilo se čudo, lusteri su počeli da se pomeraju u toku molitve, što se jasno vidi i na sledećem snimku:

Ovu scenu je pogledalo nekoliko hiljada ljudi, a komentari koji su izražavali nevericu su se samo nizalu ispod objave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter