Izvor: BSC Happy/Milana Petković
19.04.2023 u 16:22
3

VESELIN ŠLJIVANČANIN ZA BSC HAPPY PORTAL O 16 ŽRTAVA IZ ZENICE: „Da su SRBI stvarno krivi, davno bi bili OPTUŽENI“

Na današnji dan, 19. aprila 1993. godine, pre tačno 30 godina, bačena je granata na trg u centru Zenice.

Na današnji dan, 19. aprila 1993. godine, pre tačno 30 godina, bačena je granata na trg u centru Zenice, kada je život izgubilo 16 civilnih žrtava, a više od 50 osoba je ranjeno.

Oko podneva je počelo granatiranje, a tokom trajanja napada je bačeno devet granata od kojih je život na licu mesta izgubilo 15 civila, a jedna žrtva je naknadno preminula usled teškog ranjavanja.

Kako je i posle 30 godina otvoreno pitanje ko je kriv, da li Srbi ili Hrvati, BSC Happy portal je povodom navršene tri decenije od zločina, kontaktirao penzionisanog oficira Veselina Šljivančanina za komentar.

„To što nisu nikoga optužili je jasan znak da Srbi nisu krivi, ne branim Srbe, ali da jesu krivi, verujte, bili bi optuženi. Ovako, ne postoje čvrsti dokazi protiv Srba, pa oni i ne mogu da snose krivicu“, kaže nam Veselin Šljivančanin na početku razgovora.

Penzionisani oficir tvrdi da bi Srbi, u slučaju da postoji iole čvrst dokaz za prebacivanje krivice za zločin, bez sumnje bili okrivljeni.

„Znamo šta je izazvalo početak sukoba, napad na srpske svatove. Da je Srbin mogao da bude okrivljen, naravno da bi bio. Moćnici na taj način, ostavljanjem otvorenog pitanja o tome jesu li krivi Srbi ili Hrvati, skreću pažnju sa glavnih krivaca, koji se u tim užim političkim krugovima verovatno znaju“, priča Veselin Šljivančanin i dodaje:

„Ponovo kažem, ne branim Srbe, ali poznajući narod na teritoriji Bosne i Hercegovine, da postoji ikakakv osnov za prebacivanje krivice na Srbe, to bi davno bilo učinjeno“, zaključuje naš sagovornik.

Ukoliko je ova teorija istinita, pitanje je hoće li se krivac ikada i saznati, pa je na savesti nekolicine onih koji znaju istinu da je u ime poštovanja i sećanja na stradanje nevinih ljudi i otkriju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “VESELIN ŠLJIVANČANIN ZA BSC HAPPY PORTAL O 16 ŽRTAVA IZ ZENICE: „Da su SRBI stvarno krivi, davno bi bili OPTUŽENI“”

  1. Pa on je isudeni kriminalac ! Zar od ngega tražite odgovore na ovakva pitanha?!
    Njemu treba zabraniti da javnosti prica o ratu/ ratovima.
    I, ko njemu plača penziju?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter