Izvor: tanjug
28.06.2022 u 09:25
0

VIDOVDAN UTKAN U BIĆE I SUŠTINU SRPSKOG NARODA! Petković čestitao praznik iz Gračanice

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je danas iz Gračanice Vidovdan celom srpskom narodu u zemlji i rasejanju, ukazujući da je Vidovdan utkan u samo biće i suštinu srpskog naroda.

VIDOVDAN U SRPSKOJ ISTORIJI: Praznik posvećen svima koji su stradali za otadžbinu

Petković je rekao da je veliki blagoslov i za Gračanicu i za srpski narod što je tu i patrijarh srpski Porfirije, ističući da je prisustvo države Srbije i naše crkve, koje je oličeno u našoj državi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i našoj crkvi na čelu sa patrijarhom Porfirijem preko potrebno i da je snaga našem narodu na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je istakao da nije prvi put da Priština uoči velikih praznika pokušava da isprovocira srpski narod i podsetio na jučerašnju zabranu srpskim ministrima koji su želeli da sa svojim narodom na KiM obeleže Vidovdan da uđu u Pokrajinu, na upad specijalaca ROSU u privremeni organ u Goraždevcu i hapšenje povratnika Milorada Ðokovića.

– Sve to govori na koji način se Priština ponaša prema našem narodu i ne da nam mira da i naše najveće praznike proslavimo onako kako dolikuje – istakao je Petković.

Ukazao je da je najvažnije da srpski narod koji je došao da obeleži Vidovdan bude miran i dostojanstven, jer želi na pravi i iskren način da obeleži praznik.

„Provokacije, kao i svih prethodnih puta mogu da dođu isključivo od strane Prištine“, rekao je Petković i pozvao Srbe da mirno i dostojanstveno obeleže Vidovdan.

Kada je reč o najavi Prištine da će ove nedelje naći rešenje za problem registarskih tablica, Petković je rekao da su Beograd i Priština 30. septembra prošle godine dogovorili sporazum o registarskim tablicama prema kojem režim stikera ostaje da važi dok ne bude pronađeno rešenje na visokom nivou.

Istakao je da režim stikera funkcioniše bez problema i da je svaki pokušaj Prištine da nešto uradi jednostrano, mimo razgovora i dogovora sa Beogradom i mimo okvira dijaloga ono što stvara probleme.

Podsetio je da je upravo takav potez premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija stvorio prošle godine krizu koji je trajala gotovo 13 dana i bila „na ivici noža“.

– Zbog toga pozivam sve u Prištini da pre svega sa nama razgovaraju jer je to jedini put i način da dođe do normalizacije odnosa. Svi jednostrani potezi su ono što je loše i što može da nas vrati tri koraka unazad – rekao je Petković.

Osvrćući se na posetu izaslanika EU za dijalog Mirolava Lajčaka Kosovu i Metohiji, Petković je istakao da je Lajčak dobrodošao na prostor Kosova i Metohije, naročito na sever, koji će takođe posetiti.

– Mi podržavamo rad gospodina Lajčaka. Važno je da i on prenese prištinskoj strani koliko je važno i neophodno, jer sam to više puta čuo od njega, da svi prethodno postignuti sporazumi moraju da se poštuju. Nadam se da je ta poruka ponovo snažno preneta ovde i Prištini, posebno kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština, jer da podsetim i kažem, baš ovde iz ove osunčane Gračanice, naš narod nestrpljivo čeka na formiranje Zajednice srpskih opština – rekao je Petković.

Istakao je da je prištinski pregovarač Bisljimi pred Lajčakom rekao da će nakon postizanja sporazuma o energetici krenuti u razgovore o formiranju Zajednice srpskih opština i da Beograd očekuje i insistira da se počne sa tim razgovorima.

Posted by Др Петар Петковић on Понедељак, 27. јун 2022.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter